Dijital pazarlama planı hazırlanırken göz önünde bulundurulması gereken konular nelerdir?

Pazarlama teknolojisi - martech - 2010'ların başında hayatımıza girdiğinde yaklaşık 150 girişimden bahsetmekteydik. Şimdilerde sayısı 5.000'i geçen martech girişimi, değişen müşteri davranışları ile büyüyen bir ekosistem haline geldi. 

Pazarlama teknolojisi - martech - 2010'ların başında hayatımıza girdiğinde yaklaşık 150 girişimden bahsetmekteydik. Şimdilerde sayısı 5.000'i geçen martech girişimi, farklılaşan müşteri kanalları, pazarlama aktivitelerinde kullanılan yeni yazılımlar ve değişen müşteri davranışları ile büyüyen bir ekosistem haline geldi. 

Scott Brinker'a göre her pazarlamacı ayda yaklaşık 100 farklı uygulama kullanıyor ve bu uygulamaların 90'ının tam olarak ne işe yaradığını bilmeden hayatına devam ediyor. Bu nedenle her alanda olduğu gibi pazarlama da teknoloji ile iç içe geçmiş durumda. Her sene sonunda yayınlanan birçok trend tahmininde de bu hipotezin doğrulandığını görüyoruz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.