Delivery Hero, Güney Kore merkezli yemek teslimat uygulaması Baemin'i satın alıyor

Delivery Hero, Baemin olarak bilinen yemek teslimat uygulamasının geliştiricisi konumunda olan Woowa Brothers girişimini satın almak için 3,48 milyar dolara gözden çıkardı. 
Delivery Hero, Güney Kore merkezli yemek teslimat uygulaması Baemin'i satın alıyor

Ülkemizin çıkardığı en önemli girişimlerden biri olan Yemeksepeti'nin de sahibi olan Avrupa merkezli online yemek teslimat servisi Delivery Hero, Güney Kore merkezli bir rakibini satın almak için anlaştığını açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre Berlin merkezli Delivery Hero, Baemin olarak bilinen yemek teslimat uygulamasının geliştiricisi konumunda olan Woowa Brothers girişimini satın almak için 3,48 milyar dolara gözden çıkardı. 

Delivery Hero, söz konusu satın alma ile birlikte Güney Kore üzerinden Asya pazarında daha güçlü adımlar atmayı hedefliyor. Delivery Hero'nun 2014 yılında Güney Kore'nin en büyük online yemek sipariş servislerinden olan Yogiyo'nun çoğunluk hissesini satın aldığını da hatırlatalım. 

Baemin ve Yogiyo firmaları ise Güney Kore'de rakip durumda. Kısacası Delivery Hero, Baemin satın alması ile birlikte  Güney Kore'nin en büyük iki yemek dağıtım servisinin de sahibi olmuş oldu. Delivery Hero, 3,48 milyar dolar karşılığında Woowa Brothers girişiminin yüzde 87'sinin sahibi konumunda olacak. Yapılan anlaşmaya göre Woowa Brothers girişiminin değerlemesinin 4 milyar dolar olduğunu da ekleyelim. 

Güney Kore ve Vietnam ülkelerinde hizmet veren Baemin uygulamasının 10 milyonu aşkın aktif kullanıcısı bulunuyor. 140 binden fazla restoran ile anlaşması bulunan Baemin, her ay 4 milyondan fazla siparişi kullanıcıları ile buluşturuyor.  Güney Kore pazarında önemli rakiplere sahip olan Baemin'in 2019 yılı için en büyük rakibi ise SoftBank tarafından desteklenen Coupang servisi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.