İddia: Google Türkiye'deki Android cihazlara destek vermeyi kesebilir

Türkiye Rekabet Kurumu'un Google'a 93 milyon TL'lik ceza kesmesi üzerine şirket, iş ortaklarına bir mektup göndererek Android telefonlara lisans verilmeyeceğini duyurdu.
İddia: Google Türkiye'deki Android cihazlara destek vermeyi kesebilir

Türkiye Rekabet Kurumunun "haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle" Google'a ceza kesmesi üzerine iddialara göre şirket, Türkiye'deki iş ortaklarına, cihaz üreticilerine ve cihaz satışı yapan GSM operatörlerine mektup gönderdi. Google mektupta 12 Aralık itibariyle Android işletim sistemine sahip cihazların, Android işletim sistemi lisansını iptal ettiğini açıkladı. 

Aynı şekilde 12 Aralık’tan itibaren piyasaya giren Android telefonlara lisans verilmeyeceğini duyurduğu iddia edilen Google'ın uygulamalarının yeni sürümlerinin kullanılamayacağını da konuşulunanlar arasında. Bu arada gönderilen yazıda Google Search, Google Play, YouTube, Gmail ve diğer Google uygulamalarının Türkiye’de satılan Android telefonlarda kullanılamayacağının da belirtildiğini söyleyelim. 

Rekabet Kurumunun, 2018 yılında şirkete 93 milyon lira idari para cezası verdiğini hatırlatalım. Rekabet kurumu, 7 Kasım'da verdiği kararda Google’ın mobil işletim sistemi, uygulama ve hizmetler alanındaki uygulamalarının ve şirketin mobil cihaz üreticiyle yaptığı sözleşmelerin Rekabet Kanunu’na aykırı olduğunu açıklamıştı. 

Google henüz açıklama yapmadı

Kararın geri çekilmemesi halinde Google'ın Türkiye pazarından çıkacağı iddia ediliyor. Ancak Google'ın henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmadığını belirtelim. İddiaları doğrulamak ve konuyla ilgili detaylı bilgi almak için Google ile iletişime geçtik. Yeni bilgiler geldikçe haberi güncelleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.