Site ve uygulama tasarımına yeni bakış açısı: Figma'dan Auto Layout

Ekiplerin birlikte tasarım yapmasını sağlayan Figma, Auto Layout özelliğiyle tasarım süreçlerine otomasyon getiriyor.
Site ve uygulama tasarımına yeni bakış açısı: Figma'dan Auto Layout

Tasarım ekiplerinin, birlikte site ya da uygulama tasarlamasını sağlayan Figma, Auto Layout özelliğini yayına aldığını duyurdu. Çerçeveleri metinlere göre otomatik olarak ayarlayan Auto Layout sayesinde bundan sonra tasarımcılar, butonları düzenlerken defalarca boyutlandırmak zorunda kalmayacak. 

Figma üzerinde çalışırken, bir çerçeveye Auto Layout özelliği ekleyerek hem yatay hem de dikey olarak otomatik olarak boyutlandırabiliyorsunuz. Hazırladığınız çerçevelere aynı zamanda dolgu, doldurma, çizgi ve köşeleri yuvarlama seçenekleri atayabiliyorsunuz. Böylece her bir butonu ayrıca tasarlamak yerine hazırladığınız tek bir buton taslağı üzerindendiğer butonları da otomatik olarak oluşturabiliyorsunuz. 

Auto Layout özelliği müşterilerin tasarımcılardan isteyebileceği son dakika değişikliklerini de kolayca hayata geçirebilmesini sağlıyor. Örneğin müşteriler  sitedeki "satın al" butonunu "sepete ekle" olarak değiştirmek istediğinde tasarımcının sadece metni değiştirirken, görseli yeniden düzenlemesine gerek kalmıyor. Metinle birlikte buton çerçevesi otomatik olarak düzenlenirken, atanmış ayarlardan hiçbiri değişmiyor.Aynı şekilde eğer bir buton serisine yeni bir buton eklemek durumunda kalırsanız, butonlar arasındaki mesafe otomatik olarak ayarlanıyor.  

Auto Layout'un özellikle listeler ve menüler gibi tekrarlanan tasarım elementeleri konusunda oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Bu elementlerin yerini değiştirmek için defalarca ekrana tıklamak yerine, sürükle bırak prensibiyle otomatik olarak düzenleyebiliyorsunuz. 

Son olarak halhazırda kulandığınız bileşen kütüphanelerini ve tasarım sistemlerindeki bileşenlere Auto Layout uygulayabildiğinizi belirtelim. Bunun için her bir bileşen için Shift + A'ya basmanız yeterli. Eğer Figma'ya bir şans vermeyi düşünüyorsanız, ürünü kullanmaya başlamadan önce daha fazla bilgi edinmek için YouTube'da yayınlanan webinarlarına göz atabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.