Atom Finance'in ücretsiz Bloomberg Terminal rakibi, aldığı toplam yatırımı 12 milyon dolara çıkardı

Daha önce, General Catalyst liderliğinde gerçekleşen tohum yatırım turunda 1,9 milyon yatırım alan şirket, şimdi de A Serisi yatırım turunda 10,6 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
Atom Finance'in ücretsiz Bloomberg Terminal rakibi, aldığı toplam yatırımı 12 milyon dolara çıkardı

Atom Finance, Bloomberg Terminal rakibi, finansal modellemesi, portföy takibi, haber analizi, kıyaslama ve tartışma araçlarına erişim sağlayan mobil uygulamasını bugün itibarıyla yayına aldı. Daha önce, General Catalyst liderliğinde gerçekleşen tohum yatırım turunda 1,9 milyon yatırım alan şirket, şimdi de A Serisi yatırım turunda 10,6 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Atom Finance'in halihazırda 100 bin kullanıcısı ve 400 milyon dolarlık aktif varlığı bulunuyor. The Twenty Minute VC podcast kurucusu ve Atom yatırımcısı Harry Stebbings, Atom Finance'in finansal medya ve raporların nasıl tüketildiği konusunda oyunu temelde değiştirdiğini ve bunun kendi hayatında da önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor. Bireysel yatırımcılar, yapay zekaya sahip büyük firmalarla ve en pahalı araştırmalarla karşılaştırıldığında dezavantajlı durumda diyebiliriz. Yine de yatırımın uzun vadeli finansal hareketlilik için kritik önem kazandığı çok açık.

Atom Finance CEO'su Eric Shoykhet, görevlerinin yatırım araştırma araçlarını, tüm cihazlarda kolayca erişilebilen sezgisel bir platformla modernize etmek; bir zamanlar sadece Wall Street profesyonellerinin kullanabileceği kurumsal kalitede yatırım araçlarına erişimi kolaylaştırmak olarak açıklıyor. 

Shoyket, ilk zamanlarda Bloomberg Terminal gibi rakiplerle karşı karşıya kalacaklarını söylüyor. Çözümlerin hedef pazarında ve özellikle profesyonel yatırımcılar için önemli bir marka değerine sahip olduğunu belirten Shoyket, bunun da kullanıcıların güven ve sadakatini kazanmak için oldukça önemli olduğunu sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.