San Francisco merkezli fintech girişimi Qwil, 24,4 milyon dolar yatırım aldı

Serbest çalışanlara ve küçük işletmelere finansman sağlayan bir girişim olarak faaliyet gösteren Qwil, PeakSpan Capital'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 24,4 milyon dolar yatırım aldı.
San Francisco merkezli fintech girişimi Qwil, 24,4 milyon dolar yatırım aldı

Serbest çalışanlara ve küçük işletmelere finansman sağlayan bir girişim olarak faaliyet gösteren Qwil, PeakSpan Capital'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 24,4 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler Mosaik Partners, Reciprocal Ventures, Silicon Valley Bank, Cantos, Sam Hodges ve Ron Suber oldu.

Qwil CEO'su ve kurucusu Johnny Reinsch'a göre San Francisco merkezli şirket, aldığı yeni yatırımı yeni işe alımlar yapmak ve müşteri portföyünü genişletmek için kullanacak. Reinsch, 2014 yılında serbest çalıştığı dönemde bir müşterisi zamanında ödeme yapmadığı için ipotek kararıyla karşı karşıya kaldığında Qwil'in temellerini attı. Bankasından istediği finansmanı reddedilen Reinsch, o dönemde yüksek faizli kredilerden dışında seçeneğe sahip olmadığını sözlerine ekledi. Reinsch, Qwil'i ise 2015 yılında aynı dertten muzdarip olanlar için kurduğunu açıkladı. 

Şirket, çalışanların, faturaların ödenme zamanından ziyade ödemelere daha erken erişmelerini sağlamak için talep üzerine faaliyet gösteriyor. Diğer bazı fintech kredi verenleri gibi, taahhüt kararlarını vermek için geleneksel kredi puanlarını kullanmıyor, ancak ödeme bilgileri gibi alternatif verileri kullanıyor. Reinsch, bunun maliyetlerini düşürmeye yardımcı olduğunu söylüyor.

Şirket, tüm ana para birimlerinde 140 ülkeye ödemeler gönderebiliyor ve daha erken ödemeye erişim sağlayarak pazar yerlerinin daha iyi serbestler çalışanlara ulaşmalarına yardımcı oluyor. Qwill, tüketicilere ve işletmelere, bankalara ve diğer geleneksel sağlayıcılara göre daha kullanıcı dostu ve daha ucuz finansal hizmetler sunmak için teknolojiden faydalanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.