Ahmed F. Karslı: "Finans sektörünün geleceğine Fintechler yön verecek."

Etkinliğimizin konuşmacılarından olan Papara Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed F. Karslı, "Creating the Next Gen of Banking, together" isimli sunumu ile bankacılığın geleceği ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. 
Ahmed F. Karslı:

Ülkemizdeki finans sektörünü buluşturacak olan Webrazzi Fintech 2019 konferansımızın 11 Aralık tarihinde gerçekleşeceğini sizlere daha önce aktarmıştık. Webrazzi Fintech 2019 konferansımız tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğimizin konuşmacılarından olan Papara Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed F. Karslı, "Creating the Next Gen of Banking, together" isimli sunumu ile bankacılığın geleceği ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. 

Back to the Future filminde gelecek konusunda yapılan doğru tahminlerden bahsederek konuşmasına başlayan Karslı, geleceğin bankasının neye benzeyeceğini tahmin etmenin çok da zor olmadığını belirtti. Finans sektörünün geleceğine Fintechlerin yön vereceğini de dile getiren Karslı, şu an için bankaların büyük bir bölümünün bu durumu kabul ettiğini gelecekte ise bankaların tamamının bu durumu kabulleneceğini paylaştı.

Papara'nın geleceğin bankacılığında önemli bir rolu olacağını da paylaşan Karslı, günümüzde devasa şirketlerin banka hesaplarına ihtiyaç duymadan çalışabildiklerini de belirtti. Banka hesabı kullananlar ile Papara kullananlar arasında bir karşılaştırma da yapan Karslı, kredi kartına ihtiyaç olmayan durumlarda Papara'nın yeterli olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye'de 20 milyondan fazla unbanked insan olduğunu paylaşan Karslı, her ay 150 binden fazla insanın Papara'da hesap açtığını da belirtti. Ahmed F. Karslı'nın paylaştığı bilgilere göre her 5 kullanıcıdan 1'i Papara'yı tercih ediyor. Uygulamalarının yeni versiyonlarının ise Şubat ayında kullanıma sunulacağını dile getiren Ahmed F. Karslı, uygulamaları kötü olduğu için değil deneyim yetmediği için 3. versiyonu kullanıma sunacaklarını belirtti.

Paylaşılan bilgilere göre Papara'nın yeni versiyonun da bütçe yönetimi, hisse senedi satın alma, sigorta ürünleri satın alma, euro ve dolar hesabı açabilmenin yanı sıra kripto paraları satın alma, saklama ve harcama imkanı da olacak. Yurt dışındaki lisans süreçlerine devam ettiklerini de paylaşan Karslı, 2020 yılında Avrupa ve Orta Doğu'da olmayı hedeflediklerini de belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.