Microsoft, proje takibi uygulaması Wunderlist'i kapatıyor

Microsoft'un verdiği tarihten sonra Wunderlist yapılacak işlemi kendine entegre edemeyecek, ancak kullanıcılar kendi içeriklerini Microsoft'un To-Do uygulamasına aktarabilecekler.
Microsoft, proje takibi uygulaması Wunderlist'i kapatıyor

Geçtiğimiz yıllarda, 2015 yılında Microsoft tarafından satın alınan ve iş dünyasın uzun süredir kullandığı proje takibi/not tutma uygulaması Wunderlist'in yolun sonuna geldiğini söylemiş ve Microsoft'un Wunderlist'e alternatif olarak Microsoft To-Do'yu tanıttığını sizlerle paylaşmıştık. Şimdiyse Microsoft, uzun süredir yapması gerekeni yaparak 6 Mayıs 2020'de Wunderlist'i kapatacağını duyurdu.

Microsoft'un verdiği tarihten sonra Wunderlist yapılacak işlemi kendine entegre edemeyecek, ancak kullanıcılar kendi içeriklerini Microsoft'un To-Do uygulamasına aktarabilecekler. Bu şekilde kullanıcı tarafındaki mağduriyetin de önüne geçilmiş olacak. Bazı Wunderlist kullanıcıları kapanma hayal kırıklığına uğrayabilir, ancak Microsoft'un Wunderlist’in çalışmasına beklenenden daha uzun süre izin verdiğini hatırlatalım. Zira ilk paragrafta da bahsettiğimiz gibi Wunderlist'in aslen 2017'de kapanması planlanıyordu.

Microsoft, eylül ayında Wunderlist'in kapatılmasının önünü açacağını, yeni arkaplanların, akıllı listelerin ve gerçekleştirilecek görevlerin akıllı önerilerini sunan kişiselleştirilmiş bir günlük planlayıcının eklenebileceğini açıklamıştı. Aynı zamanda Android'de Outlook, Microsoft Planner, Cortana ve Microsoft Launcher gibi diğer Microsoft uygulamalarıyla da bahsi geçen işlemlerin yapılabileceğini hatırlatalım. Microsoft, artık Wunderlist'i kapatmak için hareket etmeye karar verdiğini, uygulama için yeni özellikler yayınlamayı bıraktığını ve uygulama yaşlandıkça bakımının daha zor olacağını belirtti. Buna ek olarak, tüm enerjilerini To-Do uygulamasını daha iyi hale getirmek için harcayacaklarını belirtti. 

Wunderlist yapılacaklar 6 Mayıs 2020'den sonra artık senkronize edilmeyecek olsa da uygulama o zamana kadar desteklenecek. Bu tarihten sonra ise Microsoft uygulamanın çalışması konusunda sıkıntılar yaşanabileceğini, kullanıcıların buna hazırlıklı olması gerektiğini belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.