BRAND SPEAK

E-ticaretin Geleceği: Chatbotlar

E-ticaret sektörü için müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak vazgeçilmez bir prensiptir. Bu memnuniyeti arttırmanın en etkili ve hızlı yolu ise e-ticaret firmalarının sistemlerine yapay zekâ destekli chatbotlar entegre etmeleridir.
E-ticaretin Geleceği: Chatbotlar

Müşterilerine hızlı, etkili ve kesintisiz hizmet sunmak isteyen firmalar, sistemlerine yapay zekâ destekli chatbotları entegre ediyor. Chatbotlar ekibinizin verimliliğini arttırırken bir yandan da müşteri memnuniyetini üst seviyeye taşıyor.

E-ticaret sektöründe yüksek kalitede müşteri memnuniyeti sağlamak, sektörün vazgeçilmez prensipleri arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalara bakıldığında e- ticaret sektöründe, müşterilerin %67,45'inin sepetlerindeki ürünleri satın almadan alışverişlerini sonlandırdıklarını gösteriyor. İşte tam bu noktada müşterilere rehberlik edecek ve onları doğru iletişim ile yönlendirebilecek, yapay zekâ destekli chatbotlar önemli yer tutuyor.

Peki, bu yapay zeka destekli chatbotlar e- ticaret sektöründe nasıl kullanılabilir?

Müşteri Hizmetleri

  • Müşteri talepleri: İade / iade talepleri, sipariş güncellemeleri / değişiklikleri, ürün uygunluk talepleri, ödeme / faturalandırma, ürün servis talepleri için kullanılabilir.
  • Müşteri çözünürlüğü: Anında sipariş değişikliklerini veya gönderim gecikmelerini giderilebilir.
  • Facebook Messenger, Instagram, WhatsApp gibi müşterilerinin en çok kullandığı mesajlaşma uygulamaları üzerinden, müşterilerinize ürünler hakkında bilgi verilebilir.

Bildirimler

  • Satın alma onayı: Satın alma makbuzları, sipariş makbuzları onayı iletilebilir.
  • Satın alma güncellemeleri: Teslimat bildirimleri, teslimat takibi gibi konularda hizmet verilebilir.

Markalar, MindBehind altyapısını kullanarak müşteri taleplerini karşılıyor!

Chatbotlar aracılığı ile yapılan konuşmalar markanızın geleceğine doğrudan etki ederek, markanızı bir adım ileriye taşımanıza ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmanıza yardımcı oluyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.