Steven Mnuchin ve Jerome Powell, Fed'in dijital parasına ihtiyaç duymadıklarını belirttiler

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Fed Başkanı Jerome Powell ile kendisinin ABD'nin dijital para geliştirmesini beklemediğini söyledi.
Steven Mnuchin ve Jerome Powell, Fed'in dijital parasına ihtiyaç duymadıklarını belirttiler

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Fed Başkanı Jerome Powell ile kendisinin ABD'nin dijital para geliştirmesini beklemediğini söyledi. FED başkanı Powell ile bu konuyu konuştuklarını söyleyen Mnuchin, yakın gelecekte, beş yıl içerisinde Fed'in dijital para çıkarmasına gerek görmediklerini belirtti.

Çin Bankası da dahil olmak üzere bazı merkez bankaları, dijital para ihracını değerlendiriyor. Avrupa Merkez Bankası ise özel sektörün sınır ötesi ödemeleri daha hızlı ve ucuz şekilde yapamaması durumunda kendi dijital parasını geliştirmeyi inceleme altına alıyor. Kısacası Fed, bir dijital para birimi geliştirmiyor, ancak böyle bir hareketin maliyetlerini ve faydalarını inceliyor. Powell, dijital bir para birimi geliştirmeden önce, olası siber saldırılar, kullanıcı şeffaflığı, para politikası ve finansal istikrar gibi operasyonel riskleri çözmesi gerektiğini belirtiyor.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Powell ile haftalık görüştüklerini belirtti. Mnuchin, ayrıca kendisiyle repo piyasaları hakkında perşembe günü erken saatlerde de konuştuğunu da bildirdi.

Mnuchin'in dijital para birimleri hakkındaki yorumunun, Facebook ve Çin tarafından geliştirilmekte olan bir kripto para birimine gönderme yapan ve kendi dijital belirtecini oluşturan bir milletvekilinin sorusuna yanıt olduğunu söyleyebiliriz. Facebook, bu yılın başlarında Libra adında bir kripto para yaratacağını duyurdu ve küresel düzenleyiciler ile politika belirleyicileri şaşırttı. Bu da şirketlerin ulusal bazda bazı ataklar yapmasına öncü oldu diyebiliriz.

Ancak Mnuchin, Facebook'un dijital bir para birimi oluşturmak istiyorsa banka gizliliği ve kara para aklama kurallarına tam olarak uyması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.