Apple, 2021 yılında tanıtacağı iPhone modellerinde tüm bağlantı noktalarını kaldıracak

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile üne kavuşan analist Ming-Chi Kuo'nun açıklamalarına göre Apple, 2021 yılında tanıtacağı iPhone modellerinde tüm bağlantı noktalarını ortadan kaldıracak.
Apple, 2021 yılında tanıtacağı iPhone modellerinde tüm bağlantı noktalarını kaldıracak

Ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip iPhone modellerinin 2020 yılında tanıtılabileceğini sizlere geçtiğimiz Eylül ayında aktarmıştık. Bugün ise 2021 yılında karşımıza çıkabilecek iPhone modelleri ile ilgili ortaya çıkan bir iddia ile karşınızdayız.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile üne kavuşan analist Ming-Chi Kuo'nun açıklamalarına göre Apple, 2021 yılında tanıtacağı iPhone modellerinde tüm bağlantı noktalarını ortadan kaldıracak. Hatırlatmak gerekirse Apple yıllar önce aldığı bir kararla tüm iPhone modellerinden kulaklık girişini kaldırmıştı.

Apple'ın uzun zamandır Lightning bağlantısına bırakarak USB-C bağlantısına geçmesi bekleniyordu. Fakat bugün Ming-Chi Kuo tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre 2021 yılından itibaren iPhone modellerinde herhangi bir bağlantı noktası yer almayacak.

Kısacası 2013 yılında iPhone 5 modeli ile hayatımıza giren Lightning bağlantısını yolculuğu 2021 yılında sonlanacak gibi görünüyor. Kuo'nun 2020 yılında tanıtılacak olan iPhone modeli ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu da belirtelim. Apple'ın 2020 yılında 5 yeni model tanıtacağını belirten Kuo, bu modellerden ilkinin 4,7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak olan iPhone SE 2 modeli olacağını da belirtti.

Apple'ın iPhone SE 2 modelinin dışında 5G teknolojisine ve OLED ekrana sahip olacak 4 farklı model tanıtacağının da altını çizen Kuo, bu modellerin 2019 yılında tanıtılan modellere oldukça benzeyeceğini da belirtti. Apple'ın 3 kameralı iki model tanıtacağını da paylaşan Kuo, bu modellerin 6,1 ve 6,7 inç ekran büyüklüklerine sahip olacağını da belirtti. Bu iki model iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinin yeni versiyonları olacak.

Bu modellere oranla daha uygun fiyatlı ve çift kameraya sahip olacak iki model daha tanıtacak olan Apple, iPhone 11 modeline benzer teknik özelliklere sahip olan uygun fiyatlı iki model tanıtacak. Bu modellerin 6,1 ve 5,4 inç ekran büyüklüklerine sahip olacaklarını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.