Ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip iPhone modelleri 2020 yılında tanıtılabilir

Paylaşılan bir rapora göre ekran altı parmak izi sensörüne sahip olması beklenen iPhone modelleri 2020 yılında tanıtılacak.
Ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip iPhone modelleri 2020 yılında tanıtılabilir

Her yıl Eylül ayında yeni iPhone ile birlikte yeni modellerini ve teknolojilerini gözler önüne seren Apple'ın bu yıl 10 Eylül tarihinde bir etkinlik düzenleyeceğini sizlere geçtiğimiz günlerde aktarmıştık. Apple'ın tanıtacağı yeni ürünler ve teknolojiler ile ilgili pek çok söylenti yer alıyor.

Önümüzdeki hafta tanıtılacak olan iPhone modellerinin ekranın altında yer alan bir parmak izi teknolojisine sahip olabileceği de konuşulanlar arasındaydı. Bugün Bloomberg tarafından paylaşılan bir rapora göre ekran altı parmak izi sensörüne sahip olması beklenen iPhone modelleri 2020 yılında tanıtılacak.

Geçtiğimiz yıl parmak izi teknolojisi olan Touch ID'yi kullanmayı tamamen bırakan Apple, paylaşılan rapora göre önümüzdeki yıl ekrana gömülü olan Touch ID teknolojisini kullanıma sunacak. Geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone XS, XS Max ve XR modellerinin yüz tanıma teknolojisi olan Face ID'yi kullandıklarını da hatırlatalım.

Paylaşılan bilgilere göre 2020 yılında kullanıma sunulacak olan iPhone modelleri hem Face ID hem de ekrana gömülü olarak gelecek olan Touch ID teknolojilerine sahip olacaklar. Android pazarındaki pek çok akıllı telefon modelinin ekranın altında yer alan parmak izi sensörlerini aktif olarak kullandıklarını da belirtelim.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile öne çıkan ünlü analist Ming-Chi Kuo ise ekranın altına gömülü parmak izi sensörüne sahip olan iPhone modellerinin 2021 yılında kullanıma sunulabileceğini de açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre tedarikçiler ile çalışmaya başlayan Apple, bir prototip de üretmiş durumda. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.