Adnan Bali: "Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu olarak bir Workup girişimine daha yatırım yaptık."

Adnan Bali konuşmasına hem Türkiye için daha fazla katma değer yaratmak hem de müşterilere en iyiyi sunmak için tüm paydaşlara yeni pencereler açacak şekilde girişimcileri desteklediklerini söyleyerek başladı.
Adnan Bali:

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 5. dönem girişimleri mezun oldu. İş Sanat İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleştirilen Demo Day etkinliğine, melek yatırımcılar, girişim sermayesi şirketleri, hızlandırma ve kuluçka programlarının yöneticileri, finans dünyasından temsilciler ile İş Bankası ve iştiraklerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

Demo Day etkinliğinde sahnede ilk olarak Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali vardı. Bali konuşmasına hem Türkiye için daha fazla katma değer yaratmak hem de müşterilere en iyiyi sunmak için tüm paydaşlara yeni pencereler açacak şekilde girişimcileri desteklediklerini söyleyerek başladı. Geçtiğimiz dönem 8 bin başvuru alan Workup'ın bu sene 9 bin başvuru aldığını söyledi.

Workup’ın bu desteğin en önemli parçalarından birini oluşturduğunu belirten Bali, girişimcilere yönelik desteği, mentorlükten fon sağlamaya, kadın girişimcilerden tarım alanına kadar farklı platformlarla işbirliği yapmak suretiyle ekosistemin olabildiğince tüm kesimlerine dokunarak kapsayıcı bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti. Adnan Bali, İş Bankası gibi büyük kurumların günümüzde girişimcilerin dinamizminden, iş fikirlerinden beslenmesi gerektiğini, girişimcilerin de büyük kuruluşların tecrübelerinden, müşteri ağından faydalanabileceğini belirtti. Bali, ana destekçisi oldukları Workup Programı'nı, bu konuda aldıkları önemli bir insiyatif olarak gördüklerini vurguladı.

Yeni iş birlikleri

Girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ve girişimcilik potansiyeli olan gençleri desteklemek amacıyla çalışmalar yürüten Türkiye Girişimcilik Vakfı ile bu yıl bir işbirliği başlattıklarını hatırlatan Bali, ülkemizin ilk kadın odaklı yatırım platformu olan Arya ile de işbirliğine gittiklerini belirtti. TÜRKONFED ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle sürdürdükleri Dijital Dönüşüm Merkezi projesine de değinen Bali, bu proje ile KOBİ’lerin dijital dönüşümüne aracılık edecek teknoloji odaklı girişimlere köprü olduklarını vurguladı. Tarım sektörünün girişimcilikte destek verdikleri başka bir alan olduğuna işaret eden Bali, düzenledikleri Tarım Girişimciliği Yarışması’na 200’ün üzerinde başvuru yapıldığını, yarışmada birinci olan girişimin Workup’ın Ocak ayında başlayacak 6. dönemine katılmaya hak kazandığını söyledi.

Girişimleri Silikon Vadisi ile buluşturduklarını söyleyen Adnan Bali, KKTC'de de bir ofis kurduklarını belirtti. 32 adet API'nin şu anda kullanıma sunulduğunu da sözlerine ekledi.

Maxis Yatırım Fonu'ndan yeni yatırım

Adnan Bali, 100 milyon TL’ye kadar kaynak aktarmayı taahhüt ettikleri Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile şimdiye kadar iki girişime toplamda 1 milyon 350 bin dolar tutarında yatırım yaptıklarını, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş modeline sahip, teknoloji odaklı yeni nesil girişimlere finansal destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Maxis ile ilk yatırımlarının Kolay İK'ya yapıldığını katılımcılara hatırlattı. Akabinde Mutlubiev yatırımından bahsetti. Bali ayrıca Workup girişimlerinden birine de yatırım yapacaklarını açıkladı. Yakın zamanda bu yatırımı sizlerle paylaşacağımızı da belirtelim.

Adnan Bali, Workup mezunu 40 girişimin 29'unun şu anda aktif olduğunu belirtti.

Adnan Bali, girişimcilerin Türkiye’nin büyümesi açısından taşıdığı öneme de dikkat çekti ve ülkemizde hızlı büyümeyi finanse edecek kaynağı yaratabilmek için katma değerli, teknolojiye ve inovasyona dayalı üretim anlayışını geliştirmemiz gerektiğinden bahsetti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.