İnternet kullanıcıları, uzun süredir toplu taşımada, evde ya da sporda podcast dinlmeyei tercih ediyor. Spotify, Apple gibi yayın platformları podcastlere ağırlık verirken, Podcast yayınları da artış göstermeye devam ediyor. Veed ise kullanıcılara sunduğu yeni aracıyla yayıncıların daha fazla kişiye ulaşmak için tercih ettiği, sosyal ağ paylaşımlarına yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.
Podcast'leri görselleştirerek video formatında içeriklere dönüştüren Veed, videoya ses dalgaları efektinin yanı sıra metin ve görseller eklemenizi sağlıyor. Böylece videoları kişiselleştirebildiğiniz gibi, ses dosyası olarak ürettiğiniz içeriklere sosyal ağlarda görünürlük kazandırabiliyorsunuz. Üstelik yüklediğiniz podcastlere türkçe dahil olmak üzere birçok farklı dilde alt yazı eklemeniz de mümkün.
Bu arada Veed'in sadece Podcastleri değil aynı zamanda müzik ve diğer ses dosyalarını da desteklediğini belirtelim. Veed'e ses dosyasını yükledikten sonra Hikaye veya Instagram gönderisi gibi paylaşım türüne yönelik görsel boyutları seçmeniz isteniyor.
Görseli seçtikten sonra eğer alt yazı eklemek istiyorsanız, alt yazı sekmesi üzerinden ekleyeceğiniz alt yazıları seçebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra alt yazı sekmesinden font, punto ve yazı stilleri seçebildiğinizi ekleyelim. Veed'in otomatik olarak oluşturduğu alt yazıları .srt ve .txt formatında indirmeniz de dikkate değer bir özellik.
Görseller sekmesi üzerinden Podcast videosuna istediğiniz görselleri ekleyebiliyor ve bu görselleri belli dakikalara atayabiliyorsunuz. Böylece Podcast videosunda farklı görsellerle anlatımızı destekleyebiliyorsunuz.
Elementler sekmesinde ise videoya ses dalgaları, ilerleme çubuğu, emojiler ve şekiller yerleştirebiliyorsunuz. Veed, ilerleme çubuğu seçeneğinde çok fazla seçenek sunmuyor olsa da 4 farklı ses dalgası seçeneğine sahip. Emojiler ve şekile Video üzerinde altyazılar görseller ve tüm elementlerin yerini sürükleyerek değiştirebileceğinizi de ekleyelim.
Podcastinizi farklı görsel boyutlarda videolara dönüştüren Veed, Instagram Hikayeler'den Twitter'dan Facebook'tan Youtube'a kada pek çok farklı seçenek sunuyor. Veed'in Podcastinizi videoya dönüştürmenizin yanı sıra arka plan seslerini temizlemek gibi ses dosyasında değişiklikler yapabildiğini belirtmekte fayda var.
Veed'i kullanan kurumlar arasında ise Harvard Üniversitesi, Booking.com Vaynermedia ve Comcast yer alıyor. Aracın ücretsiz versiyonunun yanı sıra aylık 20 dolar ve yıllık 200 dolar olmak üzere farklı premium paketleri mevcut. Eğer siz de Podcastlerinize sosyal ağlarda görünürlük kazandırmak isterseniz, Veed'e bir şans verebilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap