Güzellik sektöründe büyüme beklenirken ürünlere hızlı erişim daha önemli hale geliyor

Birçok oyuncunun yer aldığı, doyuma ulaşmış bir pazar olan güzellik endüstrisi yüksek kar marjları ile yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Birçok oyuncunun yer aldığı, doyuma ulaşmış bir pazar olan güzellik endüstrisi yüksek kar marjları ile yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Yatırım bankası Capstone Headwaters, 2018 senesine göre sektördeki anlaşmaların %19 oranında arttığını belirtmekte. Unilever'in satın aldığı Tatcha, Shiseido'nun 845 milyon $ ödeyerek bünyesine kattığı Drunk Elephant gibi birçok gelişme ile sektör 2019'da son 5 senede gördüğü en büyük hacimli işlemlere tanık oldu. 

Yatırımcılar için 2020 senesinin de hareketli geçmesi bekleniyor. Doğal içerikli ürünlerden artırılmış gerçeklik ile ürün denemeye yapay zeka bazlı avatarlardan kişiselleştirilmiş ürünlere farklı markalarla büyüme yaşanacağı ve sektörün hareketleneceği öngörülüyor. E-ticaretin de artması sektörün gelişimi üzerinde olumlu bir etki yaratmış durumda. Avrupa'da e-ticaretten yapılan güzellik segmentinde %8'lik artış tahmin edilmekte; bu nedenle L'Oréal, SK-II gibi markaların yapay zeka modülleri ve online ortamda gerçekleşen ürün deneyimlerinin de etkisi yadsınamaz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.