Google'ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin, çatı şirket Alphabet'ten ayrıldı

İkili Alphabet'teki CEO'luk görevlerini bırakacak ama şirketin yönetim kurulundaki varlıklarını sürdürecekler
Google'ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin, çatı şirket Alphabet'ten ayrıldı

Google'ın kurucu ortaklarından Larry Page ve Sergey Brin, çatı şirket Alphabet'ten istifa ettiklerini açıkladılar. İkili Alphabet'teki CEO'luk görevlerini bırakacak ama şirketin yönetim kurulundaki varlıklarını sürdürecekler. Google’ın CEO’su Sundar Pichai ise bu görevinin yanı sıra Alphabet'in de CEO'su olacak.

Page ve Brin’in 1998’de kurduğu Google, 2015 yılında kurumsal bir yapılanma içerisine girerek Alphabet bünyesine girmişti. Bu noktada Alphabet'in teknoloji devinin faaliyetlerini internet aramalarından otonom araçlar gibi diğer alanlara genişlettiğini de hatırlatalım. İkili Alphabet ile birlikte yeni girişimlere odaklanmak istediklerini söylüyorlardı, ancak dün yayınlanan bir blog yazısında her ikisi de 46 yaşında olan kurucu ortaklar şirketten ayrıldıklarını açıkladılar.

Şirket dosyalarına göre, Page ve Brin’in her biri, Alphabet'in oy gücünün yüzde 25,9’una ve yüzde 25,1’ine sahip olup şirketin kontrol hisselerinin yarısından fazlasını oluşturuyordu. Bunun nedeni ise şirketin yönetim yapısında hisse başına 10 oy verilebiliyor olması. Google, Salı günü CNBC'ye, şirketin oy yapısının liderlik değişikliğinin bir parçası olarak değişmeyeceğini doğruladı.

Page ve Brin, yaptıkları duyuruda kurul üyeleri, hissedarları ve kurucu ortakları olarak aktif kalacaklarını söylediler. Ancak yönetim yapısını değiştirmenin zamanı geldiğine inandıklarını belirttiler. İkili, şirketin iki CEO'ya ve başkana ihtiyacının olmadığını da sözlerine ekledi. 

Page ve Brin, şirkete tavsiye veren ancak günlük işlere karışmayan ebeveynler gibi olacaklarını söylediler. İkili ayrıca Alphabet CEO'luğuna en uygun kişinin Sundar Pichai olduğunun da altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.