Allianz ve Dinghy iş birliği gig ekonomisine ne getirecek?

Allianz, özellikle gig ekonomisinde çalışanlara özel fırsatlar sunan insurtech Dinghy ile güçlerini birleştirdi.

Allianz, özellikle gig ekonomisinde çalışanlara özel fırsatlar sunan insurtech Dinghy ile güçlerini birleştirdi. Entegrasyonun detayları henüz net olmasa da Allianz'ın bu segmentteki müşterilerine çalışılan süre kadar prim ödeme olanağı sunacak poliçeler başta olmak üzere çeşitli teklifler sunacağı tahmin ediliyor. 

Insurtech'lerin gig ekonomide büyümekte olduğunu daha önce farklı bir yazımızda da belirtmiştik. Freelance çalışanlara özel, onların ihtiyaçlarını ve kazandıkları miktarları düşünerek hazırlanan ürün ve hizmetlerin bu segment tarafından ilgi görebileceği düşünülmekte. ABD'de işgücünün %34'üne denk gelen freelance çalışanlar, Dinghy'nin faaliyet gösterdiği Birleşik Krallık'ta da yaklaşık 5 milyonluk bir kitleyi temsil etmekte. Türkiye'de ise önümüzdeki birkaç sene içinde 8.5 milyonluk bir demografi olacağı tahmin edilen freelance çalışanlar kendilerine uygun koşullarda çalışmak, ek kazanç sağlamak ya da sadece ihtiyaç nedeniyle bu tarz bir çalışma şeklini tercih etmekte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.