Sigorta sektörünün göz ardı etmemesi gereken segment: Freelance çalışanlar

1.2 milyon aktif freelancer bulunan Türkiye'de 2023 senesinde 8.5 milyon freelance çalışanın olacağı tahmin ediliyor. Birçok alanda iş yapan çalışanlar gig ekonomi ile yeni bir ekonomi modeli yaratmış durumda.

Türkiye'de 2023 senesinde 8.5 milyon freelance çalışanın olacağı tahmin ediliyor. SanalUzman'ın yaptığı son açıklamaya göre 1.2 milyon aktif freelancer bulunmakta. Grafik tasarımdan müşteri hizmetlerine, yazılımdan muhasebe danışmanlığına birçok alanda iş yapan çalışanlar gig ekonomi ile yeni bir ekonomi modeli yaratmış durumda. Yurtdışında da gig ekonomi hızlı büyümekte, geçtiğimiz sene yaklaşık 57 milyon ABD'linin freelancer olarak çalışıp ekonomiye 1 trilyon dolar katkısı olmuş durumda

Bu tarz çalışanlar herhangi bir şirkete bağlı olmadıkları için kendilerini güvence altına almak için sigorta durumlarını düşünmek de zorunda. Türkiye'de eski adıyla Bağ-Kur'lu olup prim ödeyerek ya da isteğe bağlı olarak sigortalı olabilecek freelancer'lar için yurtdışında farklı çözümler üretilmiş. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.