Yerli sosyal medya yönetim platformu RADAAR beta sürümünü yayına aldı

RADAAR'ın beta sürümünde kullanıcılar, içerik planlamadan monitoring'e, ekip içi görüşmelerden şifre ve yetki yönetimine kadar birçok özellikten faydalanabiliyor.
Yerli sosyal medya yönetim platformu RADAAR beta sürümünü yayına aldı

Ajans, kurumsal pazarlama ve iletişim departmanlarının ihtiyaçlarına odaklanan yerli sosyal medya yönetim platformu RADAAR’ın beta sürümü kullanıcılara açıldı. Ekibin kendi öz kaynaklarıyla finanse ettiği RADAAR, 2 senelik bir araştırma ve 1 senelik geliştirme döneminin ardından alfa sürümünün test aşamasındaydı. Beta sürümüne geçilmesiyle birlikte, RADAAR, yeni kullanıcılara kapılarını açtı. 

RADAAR'ın beta sürümünde kullanıcılar, içerik planlamadan monitoring'e, ekip içi görüşmelerden şifre ve yetki yönetimine kadar birçok özellikten faydalanabiliyor. Hesabınızı oluştururken veri saklama süresi, ekleyeceğiniz kanal sayısı ve yapacağınız paylaşım sayısı gibi veriler girerek ne kadar ücret ödeyeceğinizi görüntüleyebiliyorsunuz. Ancak  RADAAR şu an beta sürümünde olduğu için ekip size 500 dolarlık bir kredi tanımlıyor. Dolayısıyla herhangi bir ücret ödemeden ürünü kullanabiliyorsunuz. 

Hesabınızı yapılandırdıktan sonra Facebook ve Instagram ile giriş yaparak kullanmak istediğiniz sosyal medya hesaplarını ayarlar üzerinden ekleyebiliyorsunuz. RADAAR ile Facebook Sayfaları, Instagram İşletme Hesapları, LinkedIn Organizasyon Sayfaları ve Twitter hesapları için gönderi planlanmanız mümkün. 

Aynı zamanda yönetiminizdeki tüm sosyal medya kanallarını tek bir ekranda toplayabildiğinizi de belirtelim. RADAAR ekibi bu kanallardan gelen mesajları sınıflandırarak kolayca yanıtlamanız için bir alt yapı oluşturmuş durumda. Hatta  RADAAR, mesaj şablonları oluşturmanıza da olanak tanıyor. 

İçerik planlama kısmında tüm sosyal medya kanallarınız için dönemsel takvimler oluşturmanız sağlanıyor. Hazırladığınız içerikleri panel üzerinden kolayca planlayabiliyorsunuz. Şu an için fotoğraf, video, bağlantı ve galeri formatındaki içerikleri destekleyen RADAAR ilerleyen dönemde Hikaye paylaşımını da platforma getirmeyi planlıyor. Panel üzerinden etiketler girebiliyor ve çalışma arkadaşlarınızın görmesi için notlar bırakabiliyorsunuz. Oluşturduğunuz takvimi ekibinizle ve müşterinizle paylaşabildiğiniz gibi onay süreçlerini de panelden yönetebiliyorsunuz. 

Bunun yanı sıra RADAAR üzerinden markanızla veya sektörünüzle ilgili anahtar kelimeler tanımlayarak monitoring yapabilmeniz de mümkün. Panelde sosyal ağlar da dahil olmak üzere birçok kaynaktan yapılan arama sonuçları sunuluyor. Ancak şu an için ilk etapta sosyal ağlardan çok Google üzerindeki sonuçlarla karşılaştığımı belirteyim. Yine de zaman geçtikçe sonuçların sosyal ağları daha detaylı bir şekilde kapsayacağını söyleyebiliriz. Sonuçları sınıflandırarak markanız için anlamlı raporlar oluşturabileceğinizi de ekleyelim. 

Panelde sosyal medya yöneticilerinin önemsediği Şifreler konusuna da çözüm getirilmiş durumda. Sosyal medya yöneticilerinin hesap sayısı arttıkça saklayacakları şifre sayısı da artıyor. Ancak RADAAR sayesinde yöneticiler, şifrelerini sadece kendilerinin bildiği bir anahtar ile saklayabiliyor. Böylece şifrelere her an her yerden erişilebiliyor. Aynı şekilde şifreler güvenli bir şekilde ekip üyeleriyle de sürekli veya geçici olarak paylaşılabiliyor. Hatta şifrelerinize kimin eriştiğini geriye dönük görüntüleyebileceğinizi de belirtmekte fayda var. 

Bu arada ekip arkadaşlarınızı RADAAR'a e-posta üzerinden davet edebiliyorsunuz. Rakiplerinden farklı olarak RADAAR’da ekip yönetiminin rol bazlı değil izin bazlı olduğunu söyleyelim. Böylece RADAAR üzerinde çok daha detaylı bir yetki yönetimi yapabilmeniz mümkün.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi RADAAR'da ücretlendirme modeli olarak kullandığın kadar öde kullanılıyor. Yani RADAAR’da kullanmadığınız özellikler için tüm bir paketin ücretini ödemek zorunda kalmadığınız gibi tek bir özellik için bir üst pakete geçmeniz gerekmiyor.

Son olarak ilerleyen dönemde RADAAR'a yeni özellikler ekleneceğini belirtelim. RADAAR ekibi yakın zamanda panel  üzerinden reklamlarınızı yönetebileceğinizi, otomatikleştirilmiş görüşme asistanı yaratabileceğinizi, kendinize özel raporlar oluşturabileceğinizi ve ürünlerinizi organize ederek e-ticaret yapabileceğinizi belirtiyor. 

Aynı zamanda ekibinbeta sürümünü ücretsiz olarak deneyecek ve geri bildirimde bulunacak erkenci kuşlarını (Early Bird) aradığını belirtelim. Eğer siz de RADAAR’ın beta sürümünü ücretsiz olarak denemek ve gelişimine katkıda bulunmak isterseniz https://www.radaar.io/ adresinden başvuruda bulunabiliyorsunuz. RADAAR beta sürümü boyunca karşılaştığınız problemleri hızlıca çözdüğünü ve sürekli olarak size destek sağladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.