Mini-LED ekranlı iPad ve MacBook Pro 2020 yılında tanıtılabilir

Apple, Mini-LED ekran paneline sahip olması beklenen yeni iPad ve MacBook Pro modelleri üzerinde çalışıyor.
Mini-LED ekranlı iPad ve MacBook Pro 2020 yılında tanıtılabilir

Geçtiğimiz Kasım ayında Apple'ın sessiz sedasız bir şekilde MacBook Pro ailesinin yeni üyesi olan 16 inçlik MacBook Pro modelini tanıttığını sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise Apple, yeni bir iPad ve MacBook Pro modeli üzerinde çalışıyor.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile üne kavuşan analist Ming-Chi Kuo'nun açıklamalarına göre Apple, Mini-LED ekran teknolojisine sahip olan iPad ve MacBook Pro modelleri üzerinde çalışıyor. Paylaşılan bilgilere göre yeni iPad ve MacBook Pro modelleri 2020 yılının son aylarında karşımıza çıkabilir. 

Ming-Chi Kuo'nun daha önce de Apple'ın laptop ve tabletleri için yeni bir ekran teknolojisi üzerinde çalıştığını iddia ettiğini de hatırlatalım. Fakat söz konusu ekran teknolojisine sahip olan modellerin 2021 yılında karşımıza çıkması bekleniyordu.

Bugün Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan bilgilere göre Mini-LED panel teknolojisine sahip olacak olan iPad ve MacBook Pro modelleri 2020 yılının sonunda tanıtılacak. Mini-LED ekran teknolojisini kullanacak olan modellerin yeni iPad Pro ve 16 inçlik MacBook Pro modelleri olması bekleniyor.

Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre 2020 yılının 3. çeyreğinde tanıtılması beklenen iPad Pro modeli A14X işlemcisini kullanacak. Yeni 16 inçlik MacBook Pro modelinin ise 2020 yılının 4. çeyreğinde tanıtılması bekleniyor. OLED ekran teknolojisi ile benzer avantajlara sahip olacak olan Mini-LED ekran teknolojisi, OLED panellerden farklı olarak ekran yanmalarına karşı dayanıklı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.