Almak isteyip de alamadığınız Twitter kullanıcı adı yakın zamanda sizin olabilir

Son 6 ayda hesabına giriş yapmamış olan kullanıcıları platformdan sileceğini duyuran Twitter, bu hesaplara ait kullanıcı adlarını açıklayarak başka kullanıcıların almasını sağlayacak.
Almak isteyip de alamadığınız Twitter kullanıcı adı yakın zamanda sizin olabilir

Twitter, 6 aydan fazladır hesabına giriş yapmamış olan kullanıcıları platformdan sileceğini duyurdu. Platformdan kaldırılan hesapların kullanıcı isimleri ise başkaları tarafından alınabilecek. 

6 aydan fazladır Twitter hesaplarını kullanmamış olan kişilere bir e-posta göndererek onları uyaran şirket, eğer 11 Aralık'tan önce hesaba giriş yapılmazsa hesabın platformdan kalıcı olarak silineceğini belirtti. Gönderilen e-postada silinen hesabın kullanıcı adının da yeniden kullanılmak üzere başka kullanıcılar tarafından alınabileceği vurgulandı. 

Bir Twitter yetkilisi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Kamuya açık konuşmaya hizmet etme taahhüdümüzün bir parçası olarak, kişilerin Twitter'da güvenebilecekleri daha doğru ve güvenilir bilgiler sunmak için etkin olmayan hesapları temizlemeye çalışıyoruz. Bu çabanın bir kısmı, aktif olmayan hesaplar politikamızda belirtildiği gibi, insanları bir hesap açarken aktif olarak giriş yapmalarını ve Twitter'ı kullanmalarını teşvik etmektir.

Altı aydan uzun bir süredir Twitter’a giriş yapmamış birçok hesaba, uzun süre işlem yapılmadığı için hesaplarının kalıcı olarak kaldırılabileceğini bildirmek için proaktif olarak erişmeye başladık. 

Twitter henüz silinen hesaplara ait kullanıcı adlarının ne zaman açıklanacağı konusunda net bir tarih belirtmedi. Aktif olmayan hesapların silinme sürecinin aylar alacağını dile getiren şirket, silinen hesaplara ait kullanıcı adlarının 11 Aralık'ta duyurulmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.