Alexa, mutluluk ve üzüntü gibi duyguları ifade edebilecek

Amazon'un sesli asistanı olan Alexa ile ilgili oldukça ilginç bir haber karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Alexa, ses tonu ile birlikte duyguları ifade edebilecek.
Alexa, mutluluk ve üzüntü gibi duyguları ifade edebilecek

Amazon'un düzenlediği bir etkinlikle birlikte sesli asistanı olan Alexa destekli yeni modellerini tanıttığını sizlere geçtiğimiz Eylül ayında aktarmıştık. Bugün ise Amazon'un sesli asistanı olan Alexa ile ilgili oldukça ilginç bir haber karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Alexa, ses tonu ile birlikte duyguları ifade edebilecek.

Amazon'un paylaştığı bilgilere göre Alexa, ses tonu ile mutluluk, heyecan, üzüntü ve hayal kırıklığı gibi duyguları ifade edebilecek. Söz konusu özellik geliştiriciler tarafından da kullanılabilecek. Amazon, mutlu ve heyecanlı ses tonlarının sorulara doğru cevap verildiğinde kullanılmasını öneriyor.

Üzgün ve hayal kırıklığına uğramış ses tonları ise bir spor müsabakasının sonucu sorulduğunda kullanıcının tuttuğu takımın kaybettiği durumlarda kullanılabilir. Söz konusu özelliğin sadece İngilizce dili için ve ABD'de kullanıma sunulduğunu da ekleyelim. Amazon'un paylaştığı örnekleri aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.