Apple, otomobillerdeki kör noktaları ortadan kaldıracak bir patent aldı

Bugün paylaşılan bir habere göre Apple, sürücüsüz otomobiller ile ilgili yeni bir patent aldı. Söz konusu patent otomobillerdeki kör noktaları ortadan kaldırmayı hedefliyor.
Apple, otomobillerdeki kör noktaları ortadan kaldıracak bir patent aldı

Teknoloji dünyasının en önemli markalarından olan Apple'ın sürücüsüz otomobiller üzerinde çalıştığını sizlere daha önce bahsetmiştik. Geçtiğimiz Ocak ayında ise Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan'ı sonlandırmış olabileceğini sizlere aktarmıştık.

Geçtiğimiz aylarda ise Apple'ın sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışmak için Tesla ve Google gibi şirketlerde çalışan ve konu üzerinde deneyimi olan yöneticileri ekibine kattığı ile ilgili haberler paylaşıldı. Reuters'ın paylaştığı bilgilere göre ise şu an Project Titan için 1200 kişi çalışıyor. Project Titan ile ilgili bir başka bilgi ise geçtiğimiz yıl Apple'ın ABD'de 80 bin 128 bin km test sürüşü yapmış olması.

Kısacası Apple sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışmaya devam ediyor. Patently Apple tarafından bugün paylaşılan bir habere göre Apple, sürücüsüz otomobiller ile ilgili yeni bir patent aldı. Söz konusu patent otomobillerdeki kör noktaları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Alınan patent otomobilin yan aynalarının işlevselliğini artırmayı planlıyor. Söz konusu patent hem geleneksel otomobillerde hem de sürücüsüz otomobillerde kullanılabilecek şekilde tasarlanmış. Kameralar sayesinde yan aynalardaki görüntüler sürücünün görebileceği şekilde aktarılacak.

Bu sayede kör noktalar ortadan kalkmış olacak. Apple'ın kullanıma sunacağı teknoloji ile birlikte yan aynaların sürüş esnasında hareket edebileceğini de ekleyelim. Apple konusunda yaptığı doğru tahminler ile ünlenen analist Ming-Chi Kuo'nun Apple'ın sürücüsüz otomobili olması beklenen Apple Car'ın 2023 - 2025 yıllarında tanıtılabileceğini paylaştığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.