Video içerikler için ortak çalışma platformu Frame.io 50 milyon dolar yatırım aldı

Insight Partners, Accel, FirstMark, SignalFire ve Shasta Ventures'un katılım gösterdiği C serisi yatırım turuyla birlikte Frame.io toplamda 82.2 milyon dolar yatırım almış oldu. 
Video içerikler için ortak çalışma platformu Frame.io 50 milyon dolar yatırım aldı

Video odağında ortak çalışma platformu Frame.io, C serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Insight Partners, liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna daha önce şirkete yatırım yapan Accel, FirstMark, SignalFire ve Shasta Ventures katılım gösterdi. 

Insight Partners'ı temsilen yönetim kuruluna başka bir video oluşturma şirketi olan Lightricks'in kurucu ortağı Itai Tsiddon katıldı. Bu yeni yatırım turuyla birlikte Frame.io toplamda 82.2 milyon dolar yatırım almış oldu. 

Yapım şirketi sahibi Emery Wells ve teknoloji uzmanı John Traver tarafından 2014 yılında kurulan Frame.io, şimdiye kadar film yapımcıların iş akışında karşılaştığı problemleri çözmeye odaklandı.

Frame.io, senaryoları, storyboardları ve üretim aşamasındaki işler dahil olmak üzere tüm medya varlıklarını tek bir yerde toplayarak video üretim sürecini merkezi bir şekilde yönetmenizi sağlıyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar Frame.io üerindeki projelerinin her bir karesine geri bildirim ve yorum ekleyebiliyor. Aynı şekilde görev atayarak, gerçek zamanlı onay alabiliyor. Frame.io'nun yükleme hızının Vimeo, Box ve Dropbox gibi bulut depolama servislerinden çok daha yüksek olduğunu da ekleyelim. 

Adobe Premiere Pro, Avid, Apple Final Cut Pro ve DaVinci Resolve Studio gibi programlarla entegre olabilen Frame.io, ekiplere ve kullanıcılara göre aylık 19 dolar ile aylık 49 dolar arası değişen fiyatlara sahip. 

Yayına alındığından bu yana aralarında Turner Broadcasting, Disney, NASA, Snapchat, BBC, BuzzFeed, TED, Adobe, Udemy, Google, Fox Sports, Media Monks, Ogilvy ve VICE Media'nın da yer aldığı 1 milyon aktif kullanıcıya hizmet veriyor. 

Frame.io aldığı bu yeni yatırım ile birlikte ekibini genişletmeyi planlıyor. Ürün, tasarım ve mühendislik ekiplerini 40 kişiden 80 kişiye çıkarmayı hedefleyen girişim, ekibin tamamını da 110 kişiden 240 kişiye çıkaracak. New York'ta faaliyet gösteren Frame.io, önümüzdeki yıl, Los Angeles'a ofis ve showroom açmayı planladıklarını da duyurdu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.