Hindistan merkezli dijital ödeme girişimi Paytm, 1 milyar dolar yatırım aldı

Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan dijital ödeme girişimi Paytm, 1 milyar dolar yatırım aldığını duyurdu.
Hindistan merkezli dijital ödeme girişimi Paytm, 1 milyar dolar yatırım aldı

2018 yılının Ağustos ayında Warren Buffet'ın Hindistan merkezli bir Fintech olan Paytm'e yatırım yaptığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan dijital ödeme girişimi Paytm, 1 milyar dolar yatırım aldığını duyurdu.

Hindistan'daki mobil ödeme pazarının en önemli oyuncularından olan Paytm, T Rowe Price liderliğinde gerçekleştirdiği G serisi yatırım turunda 1 milyar dolar yatırım alarak değerlemesini 16 milyar dolara kadar çıkardı. Yatırım turuna T Rowe Price'ın haricinde Ant Financials, SoftBank Vision Fund ve Discovery Capital'ın katıldığını da ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre Ant Financials 400, SoftBank Vision Fund ise 200 milyon dolar ile 1 milyar dolarlık yatırım turuna katıldı. Paytm mobil cüzdanı kullanıcıların çok kolay bir şekilde para transferi ve ödemeler yapmalarına olanak tanıyor. Paytm'nin çatı şirketi konumunda olan One97 Communications, alınan 1 milyar dolarlık yatırım ile birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırımı da 3,3 milyar dolara çıkardı.

Alınan yatırımın şirketin küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında varlığını güçlendirmek için kullanılacağın paylaşan Paytm kurucusu ve CEO'su Vijay Shekhar Sharma, gelecekte kredi ve sigorta gibi finansal teklifler sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Hindistan'ın mobil ödeme teknolojileri konusunda oldukça önemli bir merkez olduğunu da ekleyelim. Google, Walmart, ve Facebook gibi önemli firmalar Hindistan'da mobil ödeme çözümleri sunuyorlar. Credit Suisse firmasının paylaştığı bilgilere göre Hindistan'daki dijital ödeme pazarı önümüzdeki 4 yıl içinde 1 trilyon dolar değerine ulaşacak. Pazarın şu anki değeri ise 200 milyar dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.