Bitcoin'in değeri 6 aydan sonra ilk kez 7 bin doların altına indi

Art arda sekiz gün boyunca kayıp yaşayan Bitcoin 2014 yılından bu yana en uzun düşüş serisini gerçekleştirdi. 
Bitcoin'in değeri 6 aydan sonra ilk kez 7 bin doların altına indi

Yaşadığı altın çağı bir süredir durgunluğa bırakan Bitcoin yüzde 10'a yakın bir düşüşle altı ayın en düşük seviyesine geriledi. Bitcoin sahiplerinin geçtiğimiz hafta da kayıplar yaşadığını ekleyelim. Yaşanan bu düşüşte kripto para faaliyetlerine Çin tarafından kısıtlama getirilmesine dair kaygıların etkili olduğunu belirtmekte fayda var. 

Çin Merkez Bankası (PBOC) Cuma günü yaptığı açıklamada kripto paralarla ilgili faaliyet gösteren işletmelerden uygunsuz davranışlarını düzeltmelerini istedi. Çin Merkez Bankası aynı zamanda yatırımcılara dijital paralara karşı ihtiyatlı olma çağrısında da bulundu.

Cuma günü borsa kapanışından bu yana yüzde 10.40 düşen Bitcoin TSİ 08:47'de 6,590.14 dolardan işlem gördü. TSİ 10.45 itibari ile yükseliş göstererek 6.691,80 dolardan işlem görmeye başladığını da belirtelim. Yine de Bitcoin'in Mayıs ayından beri ilk kez 7,000 dolar seviyesinin altına gerilemesi, alıcılarda bir çekince yaratabilir. 

Zira Bitcoin, Ağustos 2011'e kadar uzanan Bitstamp verilerine göre art arda sekiz gün boyunca kayıp yaşayarak  2014 yılından bu yana en uzun düşüş serisini gerçekleştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.