Paypal'ın 4 milyar dolara satın aldığı Honey, 2012'de yatırım şirketleri tarafından reddedilmişti

Yatırım sermayesi şirketleri tarafından reddedilen Honey, 2 yıl boyunca girişimcilerin kendi sermayesi ile ilerledi.
Paypal'ın 4 milyar dolara satın aldığı Honey, 2012'de yatırım şirketleri tarafından reddedilmişti

Online alışveriş yapan kullanıcılara indirim kuponları bularak onları tarayıcı eklentisinde gösteren Honey,'nin 4 milyar dolar nakit karşılığında PayPal tarafından satın alındığını sizlere aktarmıştık. Tanıttığı kuponlar ile yapılan alışverişlerden komisyon alan Honey, 30 bin satıcı ve aylık 17 milyon aktif kullanıcı tarafından tercih ediliyor.

2012 yılında George Ruan ve Ryan Hudson tarafından kurulan girişimin, başarıyla sonuçlanan yolculuğunun aslında ciddi zorluklarla dolu olduğunu söyleyelim. 2012 yılında yatırım arayışına giren girişim, Mucker Capital'in sahibi William Hsu tarafından anlaşmanın çok pahalı olduğu gerekçesiyle reddedildi. 2014 yılına kadar kendi birikimiyle ilerlemek durumunda kalan girişimciler, bir süre faturaları ödeyebilmek adına başka işlerde de çalıştı. 

Mucker Capital'in sahibi William Hsu ise ancak 2014'te Honey'nin Plug and Play hızlandırma programını tamamlamasının ardından tohum yatırımı yapmaya ikna oldu. 1.8 milyon dolar tohum yatırımıyla başlayan bu yolculuk, Paypal satışıyla birlikte yatırımcıların beklentisini karşılamış görünüyor.

2018'de 100 milyon dolar gelir elde eden girişimin, silikon vadisinin görece az tanınan yatırım sermayesi şirketleri Mucker Capital, Ludlow Ventures, Wonder Ventures ve Bam Ventures'dan şimdiye kadar toplamda 47 milyon dolar yatırım aldığını da ekleyelim.

Online ödeme oranını arttırmak isteyen Paypal, Honey entegrasyonu sayesinde satıcıların kişiselleştirilmiş kuponlarla hedef kitlelerine kolayca ulaşabilmesini sağlayacak. Paypal'ın Honey'e ödeyeceği 4 milyar dolar ile şimdiye kadarki en büyük satın almasını gerçekleştirdiğini de eklemekte fayda var. Satın almanın ardından Honey'nin Ruan ve Hudson yönetiminde bağımsız bir yan şirket olarak hayatına devam edecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.