Online ödeme devi PayPal, Honey girişimini 4 milyar dolara satın alıyor

Yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan PayPal, kullanıcılarına daha kolay ve efektif bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefleyen Honey girişimini satın alacağını duyurdu.
Online ödeme devi PayPal, Honey girişimini 4 milyar dolara satın alıyor

PayPal'ın Arjantin merkezli e-ticaret şirketi MercadoLibre'ye 750 milyon dolar yatırım yaptığını sizlere geçtiğimiz Mart ayında aktarmıştık. Bugün ise bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan PayPal, kullanıcılarına daha kolay ve efektif bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefleyen Honey girişimini satın alacağını duyurdu.

Temelde bir mobil uygulama olan Honey, kullanıcılarının satın almak istedikleri ürünleri en uygun fiyata bulan ve tasarruf etmelerini sağlayan bir platform olarak hizmet veriyor. PayPal tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Honey girişimini satın almak için 4 milyar doları gözden çıkardı.

4 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının PayPal'ın bugüne kadar yaptığı en büyük satın alma olduğunu da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse PayPal, 2018 yılının Mayıs ayında fintech girişimi iZettle için 2,2 milyar doları gözden çıkarmıştı. Alışverişlerin sadece ödeme kısmında yer almak istemeyen PayPal, Honey satın alması ile birlikte online alışverişe giden tüm yolculuk boyunca aktif olacak.

2012 yılında kurulan Los Angeles merkezli bir girişim olan Honey, 17 milyonu aşkın kullanıcı tarafından kullanılıyor. Fiyatları takip eden ve ödül programlarına sahip olan Honey, 30 bin online perakendecinin ürünlerini takip ediyor. Honey girişiminin 2018 yılından bu karlı durumda olduğunu da ekleyelim. Geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere bahsettiğimiz kişisel alışveriş asistanı olarak karşımıza çıkan Price&me girişiminin Honey ile benzer bir çalışma modeline sahip olduğunu da hatırlatalım.

Satın alma anlaşması ile birlikte Honey kurucuları George Ruan ve Ryan Hudson'ın yanı sıra Honey girişiminin 350 kişilik ekibinin de PayPal'a katılacağını da belirtelim. Son olarak söz konusu satın alma anlaşmasının 2020 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacağını da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.