Japonya'da bir otel, YouTube'da canlı yayında uyuma karşılığında 1 dolara konaklama imkanı sunuyor

Asahi Ryokan isimli bir otel, 8 numaralı odasını YouTube'da canlı yayına açtı. 8 numaralı odada konaklayan misafirler, konaklama boyunca YouTube'dan canlı olarak yayınlanıyor.
Japonya'da bir otel, YouTube'da canlı yayında uyuma karşılığında 1 dolara konaklama imkanı sunuyor

Japonya'da Asahi Ryokan isimli bir otel, kendine yeni müşteriler çekmek için sıra dışı bir yönteme başvurdu. Büyük annesine ait olan oteli işleten 27 yaşındaki Tetsuya Inoue, odalardan birini YouTube'da canlı yayına açtı. 

Otele gelen İngiliz bir seyahat severin otelden canlı yayın yapmasından esinlenen Inoue, otelin eski olduğunu ve bu nedenle yeni bir iş modeline ihtiyaç duyduklarını belirtti. Otelin ucuz bir semtte yer aldığını söyleyen Inoue, herkesin konuşacağı özel bir şey yaparak otelin değerini arttırmaya karar verdi. 

Otelin 8 numaralı odasını YouTube'da canlı yayına koyan Inoue, odada konaklamak isteyenlerden ise gece başına 1 dolardan çok daha az bir meblağ alıyor. 8 numaralı odada konaklayan misafirler, konaklama boyunca YouTube'dan canlı olarak yayınlanıyor.

Her ne kadar YouTube'da canlı yayına çıkmayı kabul etmiş olsalar da misafirlerin gizliliğine de önem veriliyor. Banyoda kamera bulunmamasının yanı sıra canlı yayında da ses kullanılmıyor. Böylece misafirler telefon görüşmelerini ya da odada gerçekleşen konuşmaları gizlilik içinde gerçekleştirebiliyor. 

Şimdilik otelin, 8 numaralı oda özelinde para kaybetmeye devam ettiğini söyleyebiliriz. Ancak YouTube kanalındaki popülerliğin artmasıyla birlikte otel, kanala reklam alabilecek. Şu anda 5 binden fazla abonesi bulunan One Dollar Hotel kanalının, videolarının da 5 bine yakın izlenme aldığını ekleyelim.

Eğer siz de diğer misafirler gibi uyurken YouTube'da canlı yayına çıkmaktan çekinmiyorsanız, Japonya'nın Fukuoka şehrini ziyaret ederken Asahi Ryokan'ı tercih edebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.