Spotify, podcast'leri kişiselleştirerek yeni bir çalma listesinde kullanıcıya sunuyor

Kullanıcılarına kişiselleştirilmiş bir müzik deneyimi sunan Spotify, bu yeteneğini şimdi de podcast'ler için kullanmaya başladı.
Spotify, podcast'leri kişiselleştirerek yeni bir çalma listesinde kullanıcıya sunuyor

Kullanıcılarına kişiselleştirilmiş bir müzik deneyimi sunan Spotify, bu yeteneğini şimdi de podcast'ler için kullanmaya başladı. Platform, "Discover Weekly" ve "Daily Mix" gibi müzik çalma listelerine güç veren kişiselleştirme teknolojisini, bundan sonra yeni özellik olan "Your Daily Podcasts" listesi için de kullanıyor.

Spotify'ın yeni podcasts listesi, eğer son 90 gün içinde en az 4 adet podcast dinlediyseniz oluşturulacak, aksi takdirde herhangi bir liste göremeyeceksiniz. Çalma listesi, giriş sayfasındaki “Your Top Podcasts” kısmında ve uygulamadaki “Made for You” sekmesinde bulunacak.

Spotify'ın müzik çalma listelerinde olduğu gibi podcast dinleme davranışınızı son zamanlarda izledikleriniz ve takip ettiğinizler gibi analiz etmek için algoritmalar kullanılacak. Daha sonra, bu tarihe dayanarak hangi bölümün dinleneceğini ve ne tür podcast'leri beğendiğinizi önerecek. Bu da zaten dinlemekte olduğunuz bir içerikteki bir sonraki bölüm, popüler bir podcast'ten bağımsız bir bölüm olabilecek. Ayrıca, hikaye odaklı sıralı bir diziyi dinliyorsanız o podcast serisini sıralı olarak size sunacak.

İçerikler öncelikle kendi aboneliklerinizi baz alacak, ancak daha sonra bu liste genişletilecek ve belki daha önce hiç haberinizin olmadığı bir podcast'i bile keşfetmiş olacaksınız. Bunun Spotify'ın podcast odağındaki ilk girişimi olmadığını belirtelim. Platform, son zamanlarda müzik ve podcast'leri birleştiren “Your Daily Drive” uygulamasını başlattı ve şimdi kullanıcıların podcast'leri kullanarak kendi çalma listelerini oluşturmalarına izin veriyor.

Spotify'ın yeni çalma listesin şu an için ABD, İngiltere, Almanya, İsveç, Meksika, Brezilya, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da hem ücretsiz hem de premium kullanıcılar için mevcut. Ülkemiz için ne zaman aktif edileceği ise henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.