Kanser tedavisi odaklı girişim Lucence, 20 milyon dolar yatırım aldı

Kanser taraması için invaziv olmayan testler geliştiren bir girişim olan Lucence, IHH Healthcare'in liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Kanser tedavisi odaklı girişim Lucence, 20 milyon dolar yatırım aldı

Kanser taraması için invaziv olmayan testler geliştiren bir girişim olan Lucence, IHH Healthcare'in liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Tura katılan diğer yatırımcılar SGInnovate, Heliconia Capital, Lim Kaling ve Koh Boon Hwee olarak açıklandı.

Lucence, aldığı 20 milyon dolarlık yeni yatırımı laboratuvarlarını ölçeklendirmek, ürünlerini kiralamak ve ürünlerini Asya ve Kuzey Amerika'daki daha fazla hasta için ticari olarak kullanıma sunmak için kullanacaklarını açıkladı. Fon ayrıca, iki olası klinik çalışmayı da destekleyecek. Bunlardan ilki, teknolojisinin geç evre kanser hastalarında işlenebilir değişkenlere duyarlılığına odaklanırken, ikincisi akciğer, kolorektal, meme ve pankreas dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerinde erken evre tespiti için kullanımını değerlendirecek. Lucence şu anda erken aşama tespit testini doğrulamak için 100 bin katılımcıyı içerecek bir çalışma tasarlıyor. Lucence, bu ürünlerini gelecek yılın ortasında ABD ve Asya'da piyasaya sürecek.

Lucence, yeni yatırımla birlikte aldığı toplam yatırımı 29,2 milyon dolara çıkardı. 

Lucence'in testleri şu anda Güneydoğu Asya ve Hong Kong'daki doktorlar tarafından kullanılıyor ve girişim hizmet alanını Kuzey Amerika ve Doğu Asya'da daha da genişletmeyi planlıyor. Lucence'in Singapur'daki laboratuvarı hem CLIA sertifikası hem de CAP akreditasyonu içeriyor. 

Merkezi Singapur'da bulunan girişimin San Francisco, Hong Kong ve Suzhou'da ofisleri mevcut. Lucence, onkolog Dr. Min-Han Tan tarafından kuruldu ve Singapur'daki Bilim, Teknoloji ve Araştırma Ajansı'ndan 2016'da ayrıldı.

İki yıl sonra, hem kansere bağlı genetik mutasyonları hem de tek bir tahlilde kansere neden olan virüsleri tespit eden ve on dört tip belirtiye işaret eden ilk ve tek klinik sıralama kan testi olarak nitelendirdiği LiquidHALLMARK'ı başlattı. Şirket, LiquidHALLMARK'ın Asya'daki 1000 hasta için kullanıldığını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.