Kickstarter, proje bütçe aracını yayına aldı

Kullanıcıların kampanyalarında proje bütçesine yer vermesini sağlayan bu yeni özellik, platformun da şeffaflaşmasını sağlıyor.
Kickstarter, proje bütçe aracını yayına aldı

Ağustos ayında Fonlama Hesaplayıcısı aracını yayınlayan Kickstarter, platformundaki kampanyaları daha şeffaf bir hale getirmek adına Proje Bütçesi adında yeni bir özellik yayına aldı. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar desteklenmesini istedikleri projenin kampanya sayfasında bir bütçe planı da yayınlayacak. 

Kickstarter'ın, proje bütçesi özelliğini bir zorunluluk olarak değil  daha çok bir seçenek olarak sunduğunu belirtelim. Yine de kampanya sayfalarında bu özelliğe yer veren kullanıcıların Kickstarter'ın ana sayfasında görüntülenme şansı elde edebileceklerini belirtmekte fayda var. Bunun yanı sıra özelliği kullanan projeler özel bir rozet de kazanacak. Proje Bütçesi yayınlamayı tercih eden girişimcilerin, şeffaf yaklaşımları nedeniyle kullanıcılar tarafından daha fazla destek görmesi de söz konusu olabilir. 

Öte yandan Kickstarter'ın platform üzerinden yapılan katkıların nasıl değerlendirildiği konusunda bir söz hakkına sahip olmadığını hatırlatalım. Dolayısıyla Proje Bütçesi'nde belirtilen kalemler bir süre sonra geçerliliğini yitirebilir.

Ancak Kickstarter sunduğu bu yeni özellikle birlikte girişimcilerin bütçelendirmelerine dair daha fazla veri elde etme imkanı bulacak. Bu verileri ise kampanya oluşturma sürecinde girişimcileri yönlendirmek için ullanabilir. Böylece platformdaki kampanyalar daha gerçekçi maliyetlere sahip olurken, girişimciler de karşılarına çıkabilecek mali problemleri ve ekstra maliyetleri ön görebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.