PlayStation 5'in kablosuz kontrol cihazının patent fotoğrafları ortaya çıktı

Ortaya çıkan görsellere göre PlayStation 5 kablosuz kontrol cihazı PlayStation 4 modelinin kablosuz kontrol cihazına tasarım olarak oldukça benziyor.
PlayStation 5'in kablosuz kontrol cihazının patent fotoğrafları ortaya çıktı

Sony'nin PlayStation 5 modeli 2020 yılında tanıtacağını duyurduğunu geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Sony tarafından yapılan açıklamada yeni oyun konsolunun kablosuz kontrol cihazı ile ilgili ise önemli değişiklikler yapılacağı da vurgulanmıştı.

Bugün ise Sony'nin PlayStation 5 modeli için geliştirilen kablosuz kontrol cihazı ile ilgili aldığı patent ortaya çıktı. Ortaya çıkan görsellere göre PlayStation 5 kablosuz kontrol cihazı PlayStation 4 modelinin kablosuz kontrol cihazına tasarım olarak oldukça benziyor.

Kısacası Japonya patent ofisinden alınan görsellere göre yeni kablosuz kontrol cihazı DualShock 4 ile neredeyse tamamen aynı bir tasarıma sahip olacak. Tabii ki belli başlı farklar olduğunu da ekleyelim. Yeni kablosuz kontrol cihazında DualShock 4 modelinde bulunan "light bar" bulunmuyor. 

Light bar'ın olmaması daha başarılı bir pil ömrü sunulmasına da olanak sağlayacaktır. Tetik tuşları ise bir önceki modele oranla daha büyük bir şekilde tasarlanmış.

Cihazın alt kısmında kulaklık girişine benzer iki farklı bağlantı noktası bulunuyor. Üst kısımda ise şarj için USB Type C bağlantısı bulunuyor. Kablosuz kontrol cihazı için gelen bir diğer özelliğin ise "adaptive triggers" olduğunu da hatırlatalım. Adaptive triggers özelliği sayesinde geliştiriciler R2 ve L2 tetik tuşlarının direncini programlayabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.