Apple yazılımcı topluluğu için yeni bir mobil uygulama yayınladı

Keşfet, Videolar, WWDC ve Hesap olmak üzere dört ana sekmeden oluşan Apple Developer uygulaması Apple'ın büyüyen yazılım topluluğu için önemli bir kaynak olarak öne çıkıyor.
Apple yazılımcı topluluğu için yeni bir mobil uygulama yayınladı

Apple bugün yazılımcıların WWDC etkinliğinden haberdar olması için yayınladığı WWDC uygulamasını güncelleyerek, yazılımcı topluluğu için Apple Developer isimli yeni bir mobil uygulama olarak konumlandırdı.  

Uygulamada, etkinlik haberlerinin yanı sıra tasarım ve teknik konular hakkında makaleler, videolar, yazılım haberleri ve güncellemeler gibi önemli kaynaklara da yer verilecek. Bunların yanı sıra uygulamanın, yazılımcıların Apple Developer programına kaydolması ve üyeliğini sürdürmesi için de yeni bir yol olarak sunulduğunu da ekleyelim. 

Şimdiye kadar Apple'ın Developer web sitesinde vakit geçiren ve 23 milyondan fazla kayıtlı üyesi bulunan Apple yazılımcı topluluğu bundan böyle, Apple Developer uygulaması üzerinden de kaynaklara erişebilecek. Ancak web sitesinde bulunan tüm başlıkların, henüz uygulamada yer aldığını söyleyemeyiz. Uygulama üzerinden teknik bilgilere ve 600'den fazla videoya erişilse de Apple Developer Forumlarına ya da Apple'ın yerel Apple Developer programına bağlanılmasını sağlayan App Accelerators, Design Labs ve  Developer Academies'e erişilemiyor. 

Apple Developer uygulamasının Keşfet, Videolar, WWDC ve Hesap olmak üzere dört ana sekmeden oluştuğunu belirtelim. Keşfet üzerinden geliştiricilere yönelik bilgiler, haberler ve güncellemelere ulaşılırken, Videolar sekmesinde WWDC uygulamasında yer alan videolar izlenebiliyor. WWDC ise etkinlik katılımcılarına yönelik bir sekme olarak konumlanıyor. Kullanıcıların Hesap sekmesi üzerinden hesaplarını ve üyeliklerini yönetebildiğini de ekleyelim.

Apple'In bu yeni uygulama ile hedefinin yazılımcılara ilgi çekici içerikler sunmak olduğunu söyleyebiliriz. Şirket, uygulamada detaylı uzun makalelere yer vermek yerine mobil uygulama üzerinden tüketilebilecek hap bilgileri tercih edebilir. Bunun yanı sıra WWDC sekmesi üzerinden kullanıcıların WWDC programına erişerek etkinlikteki oturumları izleyebileceğini söyleyelim. Uygulama üzerinden Apple Developer programına yönelik üyeliklerin yenilenmesi de kolaylaşacak. 

Son yıllarda Apple Developer topluluğunun uluslararası bir şekilde büyüme gösterdiğini de eklemekte fayda var. Endonezyadaki yazılım topluluğunun üyeleri yüzde 60 artış gösterirken, Brezilya'daki Apple Developer Academy topluluğu yüzde 50 oranında büyüdü. Apple'ın Hindistan'daki ilk hızlandırma laboratuvarının topluluğu ise yüzde 45 büyüme gösterdi. Bu yıl büyüyen diğer topluluklar arasında yüzde 40 ile Birleşik Krallık, yüzde 30 ile Fransa, yüzde 28 ile İtalya ve yüzde 17 ile Çin yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.