Avrupa'nın en büyük ödeme kuruluşlarından Elavon, Sage Pay'i 300 milyon dolar karşılığında satın alıyor

U.S. Bancorp'un alt kuruluşu olan Elavon, İngiltere ve İrlanda'daki küçük ve orta ölçekli işletmelere hizmet veren ödeme işlemcisi Sage Pay'i satın alacağını açıkladı.
Avrupa'nın en büyük ödeme kuruluşlarından Elavon, Sage Pay'i 300 milyon dolar karşılığında satın alıyor

U.S. Bancorp'un alt kuruluşu olan Elavon, İngiltere ve İrlanda'daki küçük ve orta ölçekli işletmelere hizmet veren ödeme işlemcisi Sage Pay'i satın alacağını açıkladı. Sage Pay'in sahibi Sage Group, anlaşmanın 232 milyon pound (yaklaşık 300 milyon dolar) nakit karşılığında gerçekleştiğini belirtti.

10 ülkede aktif olarak kullanılan Elavon, Avrupa'daki dördüncü büyük ödeme sistemi olduğunu iddia ediyor. Şirket, Vantiv, FIS, Ingenico, Verifone, Stripe, Chase, MasterCard ve Visa ile rekabet ediyor. Ayrıca Sage Pay anlaşmasının hala düzenleyici onayına tabi olduğunu belirtelim. Eğer her şey sorunsuz olarak ilerlerse anlaşmanın 2020 yılının ikinci çeyreğinde sona ermesi bekleniyor.

Sage Pay'in de tıpkı Elavon gibi online perakendeciler ve mobil uygulamalar aracılığıyla işlem yapan diğer kişiler için ödeme işlemlerini alma ve yönetme konusunda kendi alanında çok sayıda rakibi bulunuyor. Hatta Elavon ile aynı rakiplere sahipler. Bunların Stripe gibi daha yeni katılımcılar, Adyen ve PayPal gibi her biri Sage'den daha büyük olan, aynı zamanda GoCardless gibi daha küçük operasyonlar için hayata geçirilen ve WorldPay gibi daha köklü şirketler gibi rakipler olduğunu söyleyebiliriz. Sonuç olarak Elavon, Sage Pay'i satın alarak hem rakipleri arasından sıyrılmayı hem de rakip sayısını azaltmayı hedefliyor.

Bu yeni anlaşma, bireysel işlemlerin genellikle artan gelirler sağladığı bir pazarda daha iyi ölçek ekonomileri elde etmek için gerçekleşen konsolidasyonun işareti olarak karşımıza çıkıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.