Bulut tabanlı drone haritalama ve analiz platformu DroneDeploy, 35 milyon dolar yatırım aldı

Bulut tabanlı drone haritalama ve analitik platformu DroneDeploy, Bessemer Venture Partners liderliğinde gerçekleştirilen D Serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı.
Bulut tabanlı drone haritalama ve analiz platformu DroneDeploy, 35 milyon dolar yatırım aldı

Bulut tabanlı drone haritalama ve analitik platformu DroneDeploy, Bessemer Venture Partners liderliğinde gerçekleştirilen D Serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı. Energize Ventures, AirTree, Emergence Capital, Scale Venture Partners ve Uncork Capital yatırım turuna katılan diğer şirketler oldu. Yeni yatırımla birlikte DroneDeploy'un aldığı toplam yatırım miktarı 91 milyon dolara ulaştı. 

2019'un DroneDeploy için dolu bir yolduğunu söyleyebiliriz. Girişim, geçen ay gerçekleştirilen yıllık konferansında drone denetim pazarına girdiğini duyurdu. San Francisco merkezli DroneDeploy, 180 ülkede faaliyet gösteriyor. Yılda bir milyondan fazla uçuş gerçekleştiren 5 binden fazla şirket tarafından kullanılıyor. 

DroneDeploy'un CEO'su Mike Winn, aldıkları 35 milyon dolarlık yeni yatırımı şirketin uluslararası çapta genişlemesi, yeni endüstrilere girmesi ve müşteriler için teklif paketi oluşturması için kullanılacağını açıkladı. Winn'in 2013 yılında Jono Millin ve Nicholas Pilkington ile hayata geçirdiği DroneDeploy, drone operatörlerine madencilik, inşaat, tarım ve enerji gibi endüstrilerde interaktif haritalar ve analitikler sağlamak için tasarlanmış bir dizi ürün sunuyor. DroneDeploy'un mobil uygulamasından, özel haritalar, 3B modeller, fotoğraflar, panoramalar ve videolar oluşturmak için uçuşları ve navigasyonu otomatikleştirmek mümkün oluyor.

Yorum ve açıklama içeren haritalar, varlıkların sayılması gibi görevleri otomatikleştirmek için kullanılabiliyor ve veri kaynaklarına bağlı olarak yükselme, tesis sağlığı, hacim, mesafe, termal veriler ve daha fazlası gibi ölçümleri kullanıcıya sunuyor.

DroneDeploy'un uygulama paketi, verileri radyometrik termal, yakın kızılötesi ve multispektral de dahil olmak üzere çeşitli biçimlerde işleyebiliyor. Ayrıca paketlerde kurumsal ve devlet projeksiyon sistemleriyle entegrasyonun yanı sıra zemin kontrolü ve kontrol noktaları için destek de bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.