Katlanabilir Motorola Razr 2019 modeli tanıtıldı

Katlanabilir ekran teknolojisi bir döneme damgasını vuran kapaklı Motorola razr modelinin tekrar karşımıza çıkmasına olanak sağladı.
Katlanabilir Motorola Razr 2019 modeli tanıtıldı

Teknoloji dünyasının yeni trendi olan katlanabilir akıllı telefonlar her geçen gün daha popüler bir hale geliyor. Geçtiğimiz dönemlerde Huawei'nin Mate X ve Samsung'un Galaxy Fold gibi katlanabilir akıllı telefon modellerini sizlere aktarmıştık. Katlanabilir ekran teknolojisi bir döneme damgasını vuran kapaklı Motorola razr modelinin tekrar karşımıza çıkmasına olanak sağladı.

Uzun süredir katlanabilir bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışan Motorola, katlanabilir Motorola razr 2019 modelini geçtiğimiz günlerde tanıttı. İçe doğru katlanan bir tasarıma sahip olan Motorola razr 2019, 6,2 inç ve 2,7 inç büyüklüğünde iki ekrana sahip. 6,9 mm kalınlığında ve 205 gram ağırlığında olan Motorola razr, parmak izi sensörüne de sahip.

P-OLED bir panele sahip olan ana ekranın çözünürlüğü ise 876 x 2142 piksel. Gücünü Qualcomm'un Snapdragon 710 işlemcisinden alan Motorola razr 2019, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolamaya sahip durumda. Bugüne kadar karşımıza çıkan diğer katlanabilir akıllı telefonlardan farklı olan Motorola razr, katlandığında oldukça küçük bir hale geliyor. 

f/1.7 diyafram açıklığına sahip 16 megapiksellik bir kamera kullanan Motorola razr 2019, f/2.0 diyafram açıklığına sahip 5 megapiksellik ön kameraya da sahip durumda. Cihazın katlanabilir yapısı ve tasarımı sayesinde ana kamera ile selfie çekmeniz de mümkün.

Usb Type C bağlantısı üzerinden şarj olan Motorola razr, kablosuz şarj teknolojisine ise sahip değil. Modelin ana ekranı standart bir Android telefon olarak kullanılabilirken, ikinci ekran ise bildirimleri kontrol etmek, selfie çekmek ve çeşitli ayarları yapmak için kullanılabiliyor.

Kısacası ikinci ekran aslında bir bildirim ekranı gibi görev görüyor. Bildiğiniz üzere diğer katlanabilir modellerde durum biraz daha farklı. Örneğin Galaxy Fold ve Mate X  modellerinde her iki ekran da bir akıllı telefon gibi kullanılabiliyor. Son olarak Motorola razr 2019 modelinin 1500 dolar fiyat etiketi ile satışa çıkacağını da ekleyelim. Motorola modellerinin ülkemizde satışı olmadığı düşünüldüğünde bu modelin gelecekte ülkemizde satılması da pek olası görünmüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.