Amazon'un fiziksel market planları e-ticaret açısından ne anlama geliyor?

ABD'de 10 kullanıcıdan 7'sinin alışverişe başladığı nokta olan Amazon, 2020'de fiziksel bir market açmayı planladığını açıkladı.
Amazon'un fiziksel market planları e-ticaret açısından ne anlama geliyor?

ABD'de 10 kullanıcıdan 7'sinin alışverişe başladığı nokta olan Amazon, 2020'de fiziksel bir market açmayı planladığını açıkladı. Whole Foods'dan bağımsız açılacak marketlerin geleneksel bir mağazadan daha büyük olacağı, Amazon Go lokasyonlarındaki kendi kendine ödemenin şu anda bu marketlere adapte edilmeyeceği ilk söylentiler arasında. 

Ürün aramadan satın almaya yönlendirmeye karar aşamasını güçlendirmek için online hizmet ağını sürekli genişleten Amazon'un satın aldığı şirketlerden bağımsız neden yüz yüze deneyimi artıracak hamlelere devam ettiği merak konusu. ABD'de 2019 Q2 rakamlarında %4'lük büyüme yaşayan e-ticaret satışları toplam perakendeye göre daha yüksek bir büyüme yaşamış olsa da toplam içindeki payı %11'lerde - bu nedenle Amazon ve diğer e-ticaret şirketleri için hala yüz yüze pazarda büyüme potansiyeli söz konusu. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.