Brave, yeni tarayıcısını beta sürümden çıkardı

Tarayıcının beta sürümünün 8 milyon kullanıcıya ulaştığını, ancak platformun resmi lansmanıyla birlikte Windows, macOS, Linux, Android ve iOS için kullanılabilir olacağını belirtelim
Brave, yeni tarayıcısını beta sürümden çıkardı

Yazılım şirketi Brave, açık kaynaklı ücretsiz bir tarayıcı olan Brave 1.0'ı beta sürümden çıkarıyor. Tarayıcının beta sürümünün 8 milyon kullanıcıya ulaştığını, ancak platformun resmi lansmanıyla birlikte Windows, macOS, Linux, Android ve iOS için kullanılabilir olacağını belirtelim. Ayrıca Firefox'u geliştiren Mozilla'nın eski CEO'su Brendan Eich'in kurucu ortaklığında hayata geçirilen Brave'in 2016'da 4,5 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım.

Kullanıcı gizliliği ön planda

Brave, üçüncü taraf reklamları, izleyicileri ve otomatik oynatma videolarını otomatik olarak engelleyerek güvenliğe öncelik veriyor. Bunun da son dönemde kullanıcıların en önem verdiği nokta olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle, daha fazla gizlilik sağlamak için ayarlarınıza girmenize gerek kalmıyor. Fakat isterseniz bu ayarları kendi istediğinize göre şekillendirebiliyorsunuz.

Günümüzde birkaç tarayıcı, izleyicileri ve reklamları engellemek için adımlar atıyor. Ancak çoğu durumda bu ayarların sınırlı olması ya da etkinleştirilmesi gerekiyor. Firefox bazı izleyicileri bu yılın başlarında varsayılan olarak engellemeye başladı. Safari ise sık sık ziyaret etmediğiniz sitelerden gelen neredeyse tüm üçüncü taraf izleyicileri engellerken, izleyicileri düzenli olarak kontrol etmenize izin vermeye ve sürelerini 24 saatle sınırlandırmaya başladı.

Microsoft Edge, yalnızca bazı izleyicileri varsayılan olarak engelleyen bir özelliği test ediyor, bu özelliğin 15 Ocak'ta aktif edilmesi bekleniyor. Google, mayıs ayında bazı izleyici engelleme araçlarını başlatmayı planladığını, ancak çerezleri büyük ölçüde engellemeyi planlamadığını ve henüz bu araçları kullanmadığını duyurdu. Şirket, bunun yerine, varsayılan olarak Chrome’daki çerezlerin belirli “sınıflandırmalarını” engellemenin bir yolunu beklediğini ve bunun önümüzdeki şubat ayında aktif edilebileceğini söyledi. 

Brave Rewards nedir?

Brave'in tek özelliği gizliliğe verdiği önem değil. Kullanıcılar, hem masaüstü hem de mobil cihazlarda Brave Rewards'u ve entegre Brave cüzdanını etkinleştirerek en sevdikleri yayıncıları ve içerik oluşturucularını destekleyebilecekler. Bu özellik, kullanıcıların doğrudan göz attıkları sırada The Washington Post, The Guardian ve Wikipedia ya da YouTube'daki içerik oluşturucuları da içeren 300 binden fazla doğrulanmış web sitesini desteklemek için yinelenen aylık ödemeleri kabul ediyor.

Gizliliği koruyan ödüllendirici reklamlar

Brave Rewards'un bir parçası olan Brave Ads, kullanıcıların gizliliği koruyan reklamları görüntülemesine izin veriyor. Kullanıcılar Brave Rewards'a katılmak istediklerinde, Brave Ads varsayılan olarak etkin oluyor. Reklam eşleştirme doğrudan kullanıcının cihazında gerçekleşiyor ve bu yüzden verileri hiçbir zaman kimseye gönderilmiyor ve web çapında toplu gözetim olmadan ödüllendirici reklamlar görmek mümkün oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.