Instagram yeni Reels özelliğiyle TiKTok'u kopyaladı

Instagram Snapchat'ten sonra yeni rakibi TikTok'u da kopyaladı.
Instagram yeni Reels özelliğiyle TiKTok'u kopyaladı

Instagram, Hikayeler'de yer alacak yeni video formatı Reels'i yayına almaya hazırlanıyor. Müzik içeren 15 saniyelik videolardan oluşan Reels, aslında TikTok'un video formatının bir kopyası olarak öne çıkıyor. 

Brezilya'da Reels'i test etmeye başlayan Instagram'ın bu yeni özelliği ilk olarak Eylül ayında Jane Manchun Wong tarafından fark edilmişti. Reels formatında kullaıcılara 15 saniyelik bir video oluşturmaları için video düzenleme araçları ve geniş bir müzik kataloğu sunuluyor.

Bu yeni özellikle birlikte Instagram'ın, Çin'de ve dünya çapında ciddi bir büyüme ve ivme yakalayan TikTok ile rekabete hazırlandığını söyleyebiliriz. Yakın zamanda ABD'nin Çin Teknoloji şirketlerine yönelik yaklaşımını düşündüğümüzde, Instagram'ın Reels özelliğinin zamanlamasının akıllıca olduğunu söylemek mümkğn

Aynı şekilde Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in yakın zamanda ifade özgürlüğü kapsamında TikTok'u eleştirdiğini hatırlatalım.Üstelik TikTok'un platforma ABD'li yeni kullanıcılar eklemekte zorlandığı bu dönemde, Instagram Çinli sosyal ağ devinden rol çalabilir. 

Instagram'ın TikTok'u kopyalaması gündeme otururken, Instagram 'ın Direktörü Adam Mosseri'nin bu iddiaları reddetmediğini belirtelim. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıllarda Snapchat'in başta Hikayeler formatı olmak üzere birçok özelliğini kopyalayan Instagram, formatı kopyaladığını hiçbir zaman reddetmemişti. Görünen o ki; Instagram yükselişini her zaman başka uygulamalara borçlu olacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.