Online yemek servisi savaşları: Prosus, Just Eat'e Takeaway.com birleşmesinden vazgeçmesi için 6,3 milyar dolarlık teklif sundu

Just Eat, şu anda Takeaway'le anlaşma yapmak üzere. Ancak bu konuda da Takeaway, yatırımcıları kesin olarak ikna etmeye çalışıyor.
Online yemek servisi savaşları: Prosus, Just Eat'e Takeaway.com birleşmesinden vazgeçmesi için 6,3 milyar dolarlık teklif sundu

Naspers'ın bir kolu olan Prosus, online yemek dağıtım servisi Just Eat yatırımcılarına “cazip ve kesin nakit değeri” sunduğunu savundu. Prosus ve Naspers genel müdürü Bob van Dijk, Deliveroo ve Uber Eats gibi gıda dağıtım ağı işleten rakiplerinden, özellikle İngiltere'de, Just Eat'in karşılaştığı rekabet zorlukları nedeniyle “adil değer” sunduğunu vurguladı.

Bbu teklifin düşmanca olduğunu söyleyebiliriz, zira Just Eat, şu anda Takeaway'le anlaşma yapmak üzere. Ancak bu konuda da Takeaway, yatırımcıları kesin olarak ikna etmeye çalışıyor. Takeaway.com'un CEO'su Jitse Groen, Naspers'ın Just Eat'e yaptığı rakip bir teklif karşısında yatırımcılardan destek toplamaya çalıştıkları için Uber ve Deliveroo ile de yeni bir rekabetin öncüsü olacağından emin. 20 yıl önce Amsterdam merkezli Takeaway'i kuran Jitse Groen, siparişlerinin çoğunluğu için kendi dağıtım ağına dayanan şirketlerin hiçbir zaman kar edebileceğine dair kanıt olmadığını, ancak bu sorunun çözüleceğini söylüyor.

Ancak şunu da hemen belirtelim; Just Eat, Prosus'un teklifini reddetti. Tüm oyuncular için söz konusu olan, teslimat sektörünün hızlı büyüyen ama çok kalabalık bir alan olmaya devam etmesi. Ayrıca bu sayede karlı bir şekilde faaliyet gösteren ölçek ve marj ekonomilerini iyileştirmek için konsolidasyon umuduyla oynayan birçok oyuncu olduğu gerçeği. 

Teklifi reddedilen Prosus, Just Eat ve Takeaway.com birleşmesi sonrası yeni bir teklif sunmayacağını da belirtti. Sonuç olarak Takeaway ve Just Eat birleşmesinin neler getireceğini ve Avrupa'da online yemek siparişi savaşlarında nasıl rekabetlerin ortaya çıkacağını ilerleyen dönemde hep birlikte öğreneceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.