Alibaba, 11.11'de 38,4 milyar dolarlık satışla rekor kırdı

Son açıklanan verilere göre Alibaba, 11.11'de 38,4 milyar dolarlık satış gerçekleştirerek rekor kırdı.
Alibaba, 11.11'de 38,4 milyar dolarlık satışla rekor kırdı

Dün sizlerle, Alibaba'nın 11.11 Alışveriş Festivali'nde henüz gün tamamlanmadan ciddi bir satış hacmine ulaştığı haberini paylaşmıştık. Son açıklanan verilere göre Alibaba, 11.11'de 38,4 milyar dolarlık satış gerçekleştirerek rekor kırdı. Geçtiğimiz yılın aynı gününde ise Alibaba'nın yaptığı satış 30,8 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Bu sayılara bakarak Alibaba'nın bir önceki yıla göre yüzde 26'lık bir artış yakaladığını görüyoruz.

Alibaba geçen yıl, satışların başlamasından 85 saniye sonra 1 milyar dolarlık, bir saat sonra da 10 milyar dolarlık ciroya ulaşarak rekor kırmıştı. Şirketin bu sene kendi rekorunu kırdığını söylemek mümkün. Alibaba'nın 2009'dan bu yana, ABD'de ortaya çıkan Black Friday ya da Cyber Monday günlerinde de ürünlerinde büyük indirimler yaptığını söyleyebiliriz. Ancak şirket en fazla satışı özellikle Asya'da yaygın olarak kutlanan 11.11 Alışveriş Günü'nde gerçekleştiriyor.

Ayrıca şunu da hatırlatalım; 11.11 günü literatürde "Bekarlar Günü" olarak geçiyor. Her yıl 11 Kasım'a denk gelen gün, aslında bekar insanlar için Çin'de bir öğrenci tatili olarak yaratıldı, ancak Alibaba, 2009'da bunu çevrimiçi online alışveriş dünyasına dönüştürdü.

Çin'de ve Bazı Güneydoğu Asya ülkelerinde gayri resmi olarak kutlanan gün için Alibaba, ön siparişleri 3 hafta önce başlattı. Şirketin açıklamasına göre sadece Estee Lauder ürünleri için 143 milyon dolarlık sipariş alındı. Şirket 14 milyon dolarlık iPhone 11 sattığını duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.