11.11 Alışveriş Festivali'nde Alibaba şimdiden 30 milyar dolardan fazla satış yaptı

Çin'in en büyük e-ticaret şirketi Alibaba, ülkemizde de bir süredir aktif bir katılımın olduğunu 11.11 Alışveriş Festivali'nde yarım günde 24 milyar dolarlık satış yaptı.
11.11 Alışveriş Festivali'nde Alibaba şimdiden 30 milyar dolardan fazla satış yaptı

Çin'in en büyük e-ticaret şirketi Alibaba, ülkemizde de bir süredir aktif bir katılımın olduğunu 11.11 Alışveriş Festivali'nde, yarım günde 30 milyar dolardan fazla satış yaptı.

Alibaba geçen yıl, satışların başlamasından 85 saniye sonra 1 milyar dolarlık, bir saat sonra da 10 milyar dolarlık ciroya ulaşarak rekor kırmıştı. Alibaba'nın 2009'dan bu yana, ABD'de ortaya çıkan Black Friday ya da Cyber Monday günlerinde de ürünlerinde büyük indirimler yaptığını söyleyebiliriz. Ancak 11.11 günü ABD'de aynı ilgiye sahip değil. Fakat Nike ve Brook Brothers gibi şirketler de internet sitelerinde 11.11 indirimleri yapmaya başladı.

14 milyon dolarlık iPhone 11 satışı

Çin'de ve Bazı Güneydoğu Asya ülkelerinde gayri resmi olarak kutlanan gün için Alibaba, ön siparişleri 3 hafta önce başlattı. Şirketin açıklamasına göre sadece Estee Lauder ürünleri için 143 milyon dolarlık sipariş alındı. Şirket 14 milyon dolarlık iPhone 11 sattığını duyurdu. Çin'deki JD.com gibi diğer e-ticaret platformları da 11.11'de büyük indirimlere gidiyor. Alibaba'nın Güneydoğu Asya'daki iştiraki Lazada, Singapur, Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam'da bugün indirimli satış yapıyor.

11.11'de Türkiye'de neler oluyor?

Ülkemizde de Trendyol, n11.com, Hepsiburada gibi platformların 11.11 için yoğun bir alışveriş trafiğine sahne olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu platformlara aşırı yüklenildiği için teknik tarafta sıkıntılar yaşanıyor. Kullanıcıların birçoğu sitelere girmekte sorun yaşarken, bazı kullanıcılar da ödeme aşamasında problem yaşadığını belirtiyor.

Ayrıca kimi kullanıcılar da ürünlerin fiyatlarının önce şişirilip sonra indirildiğini paylaşıyor:

Türkiye'de de 11.11'i kutlayanların sadece pazar yerleri olmadığını belirtelim. Bugün çoğu mağazanın web sitesine girdiğinizde birçok indirimle karşılaşıyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.