Webrazzi Summit 2019'un Disrupt salonundaki tüm sunumlar ve oturumlar

Disrupt, Grow, Create, Academy ve Startup Lounge olmak üzere farklı salonlarda, farklı sunumlara göz atma fırsatı yakaladığımız konferansımızın Disrupt salonunda neler yaşandığından kısaca bahsedelim.
Webrazzi Summit 2019'un Disrupt salonundaki tüm sunumlar ve oturumlar

Türkiye'nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit 2019, 23 Ekim Çarşamba günü yoğun bir katılımla gerçekleşti. Webrazzi Summit, bu sene diğer senelerden farklı olarak 3 farklı sahne ve 5 farklı salonuyla karşımıza çıktı. Disrupt, Grow, Create, Academy ve Startup Lounge olmak üzere farklı salonlarda, farklı sunumlara göz atma fırsatı yakaladığımız konferansımızın Disrupt salonunda neler yaşandığından kısaca bahsedelim.

Arda Kutsal'ın açılış konuşmasıyla başlayan Disrupt salonunda, Türkiye İş Bankası genel Müdürü Adnan Bali, dijital dönüşümün nasıl yönetilebileceğini detaylı bir şekilde aktardı. Sosyal inovasyon kavramını ele alan Turkcell CMO'su Ömer Barbaros Yiş dikkat çeken sunumunu katılımcılarla paylaştı. "Gelecekte okullar kapanabilir" diyerek eğitimde bugünü değil geleceği anlatan Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Arda Kutsal ile söyleşi gerçekleştirdi. Sabahki slotun en dikkat çeken konuşmalarından birisi ise şüphesiz Türkiye internet ekosisteminde 2019'a damgasını vuran market sipariş sektörü oldu. Türkiye internet ekosisteminin en bilinen isimlerden Nevzat Aydın hem girişimcilik tecrübelerini hem de 6 ay önce hayata geçen Banabi'nin detaylarını paylaştı.

Türkiye'de internet ekosisteminin ilklerinden diyebileceğimiz iLab Ventures'ın Kurucusu Mustafa Say'ın Arda Kutsal ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Akabinde erken aşama girişimlerin dünyada en bilinen yatırımcısı olan 500 Startups CEO'su Christine Tsai sahnedeydi.

500 Startup İstanbul'dan Rina Onur Şirinoğlu, Earlybird'den Cem Sertoğlu, commencis'ten Fırat İşbecer, Turkven'den Göktekin Dinçerler, Türkiye'deki girişimlerin büyüme formülünü açıkladı. Bu oturumdan sonra, Sensobright'a yaptığı yatırımla dikkatleri çeken Inventram Genel Müdürü Cem Soysal sahnedeki yerini aldı. Philip Morris'in dijital dönüşümünü Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren anlattı. Daha sonra ise Visa'nın dijital dönüşümünü anlatmak üzere sahne sırası Mike Lemberger'e geldi. 

Öğle yemeğinin ardından girişimlerini önemli bir noktaya getirmiş olan isimler Başak Taşpınar Değim, Arden Agopyan ve Kudret Türk, Ahmet Buğra Ferah moderatörlüğünde exit beklentilerini paylaştılar. Enis Hulli'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Teknokentler ve Kuluçka Merkezleri Girişimlere ne sunuyor?" isimli panelde ise sahnede İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, Workup'tan Emre Ölçer, Yıldız Teknopark'tan İsa Turgut İnci, Kworks'tan Mahmut Özdemir ve ODTÜ Teknokent'ten Serdar Alemdar vardı.

Jet.com ve Dollarshaveclub gibi önemli exit'lere imza atmış olan yatırımcı Jonathan Tower, Türkiye'deki girişimlerin uluslararası sermaye piyasasına nasıl erişebileceğini anlattı. Baker&McKenzie'den Lothar Determann ise teknoloji sektörünün gündem konusu olan bilgi ve gizlilik üzerine dikkat çeken bir konuşmaya imza attı. Akabinde MyNet/GBA/Endeavor'dan Emre Kurttepeli ile Arda Kutsal'ın "Türkiye Girişimcilik Ekosistemi'nin Fırsat Alanları" başlıklı sohbetini dinledik. Bu sohbetin sonrasında ise DO Ventures'tan Duygu Öktem Clark'ın moderatörlüğünde "Erken aşama yatırımlarda meleklerin gücü" paneli gerçekleşti. Bu panelin konuşmacıları arasında ise Keiretsu Forum'dan Duygu Eren, son yıllarda yaptığı yatırımlarla ilgi odağı olan Hande Enes ve İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi olmasının yanında Türkiye'de teknoloji odağında önemli yatırım şirketlerinde yatırımcı olması birlikte yatırım konusunda odağını daha artırarak Vinci yatırım fonuna imza atan Şelale Zaim Gorton yer aldı.

Son olarak Webrazzi Summit etkinliklerinin en keyifli kısmı diyebileceğimiz Webrazzi Arena gerçekleşti. Webrazzi Arena'ya katılacak olan girişimlerin sunumları saat 16.40'ta başladı ve yarışmanın finali ile birlikte saat 18.00'da konferansımız sonlandı.

Webrazzi Summit 2019'un Disrupt salonunda yer alan, yukarıda bahsettiğimiz tüm konuşmalara ve oturumlara aşağıdaki listeden göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.