Hackerlar, pencerenize lazer ışığı yansıtarak evinizdeki sanal asistanınıza erişebiliyorlar

U.S. Defense Advanced Research Projects Agency, tarafından finanse edilen yeni araştırmalara göre siber suçlular, Siri, Alexa ve diğer sesle çalışan yapay zeka asistanlarını tek bir kelime söylemeden hackleyebiliyorlar.
Hackerlar, pencerenize lazer ışığı yansıtarak evinizdeki sanal asistanınıza erişebiliyorlar

Dünyada birçok insan, akıllı evlerindeki kilitleri kontrol etmek, online alışveriş yapmak gibi birçok iş için Siri veya Alexa gibi yapay zeka tabanlı kişisel asistanları kullanıyorlar. Asistanı başlatan sesli komutu söylediğinizde ve ortaya çıkan ses dalgaları akıllı cihazın diyafram adı verilen mikrofonuna ulaştığında, diyafram hareket ediyor ve cihazın yazılımının anlayabileceği ve yanıt verebileceği elektrik sinyalleri üretiliyor.

U.S. Defense Advanced Research Projects Agency, tarafından finanse edilen yeni araştırmalara göre siber suçlular, Siri, Alexa ve diğer sesle çalışan yapay zeka asistanlarını tek bir kelime söylemeden hackleyebiliyorlar. Japonya ve Michigan Üniversitesi'nden bir ekip, yapılan araştırmalar sonucunda bir saldırganın bir komutu söylemek yerine bir ışık huzmesini kodlayabildiğini ortaya çıkardı. Daha sonra ışığı bir cihazın mikrofonuna yaktıklarında diyafram ses dalgaları gibi hareket ettiklerini gördüler.

Testlerde araştırmacılar, Siri'yi ve diğer yapay zeka asistanlarını 110 metreye kadar hackleyebileceklerini iddia ettiler. Bunun da erişebilecekleri maksimum mesafe olduğunu belirtelim. Ayrıca bir binadaki bir aygıtı, lazer ışığı ile 70 metre uzaklıktaki bir çan kulesinden kontrol ettiler.

Araştırmacılar, bir yapay zeka asistanına ulaşmak için gerekli ekipmanı 400 dolardan daha az para ödeyerek satın alabilir. Uzun mesafeli saldırılar için gerekli olan telefoto lens ise 600 dolara kadar çıkabiliyor, ancak bu ücretin bir kişinin online hesaplarından evlerini güvende tutan kilitlere kadar her şeye erişim için oldukça küçük bir bedel olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.