Güncel inşaat projeleri platformu YapıRadar, 10 milyon TL değerleme ile 600 bin TL yatırım aldı

YapıRadar, Güler Holding'ten 10 milyon TL değerleme ile 600 bin TL yatırım aldı.
Güncel inşaat projeleri platformu YapıRadar, 10 milyon TL değerleme ile 600 bin TL yatırım aldı

Türkiye ve yurt dışındaki müteahhit firmaların, yapımı devam eden veya başlayacak olan konut, villa, sanayi tesisi, AVM, hastane ve diğer kategorilerdeki projelerin güncel bilgilerinin yer aldığı online platform YapıRadar, Güler Holding'ten 10 milyon TL değerleme ile 600 bin TL yatırım aldı. Yatırıma dair açıklamaların KAP'ta yer aldığını da hatırlatalım. 

YapıRadar'ın yaptığı işten de kısaca bahsedelim. Kapalı sistem olarak faaliyet gösteren platformda, projelerin müteahhit, mimar ve proje taahhüt firmaları, satın alma yetkilileri, şantiyenin konumu, güncel şantiye görseli gibi bilgiler bulunuyor. Ayrıca projelerin ne zaman başlayıp ne zaman tamamlanmasının planlandığı gibi detaylar da YapıRadar.com'un kullanıcıya sunduğu özellikler arasında yer alıyor.

YapıRadar.com, 2019 Mayıs ayından itibaren ise satın alma taleplerini devreye aldı. Müteahhit firmalar, projelerindeki 25 kalemde alımlarını (çelik kapı, ankastre, jeneratör gibi) YapıRadar.com üzerinden talep ekleyerek tedarikçi firmalara ulaştırıyor ve teklif alıyorlar. Mayıs ayından bu yana 1000 ‘in üzerinde müteahhit talebi sisteme eklendi ve bu talepler tedarikçilere ulaştırıldı.

YapıRadar.com, tedarikçiler için daha düşük maliyetlerde daha geniş pazarlara açılma ve doğru orantılı bir şekilde cirolarını artırma fırsatı sunuyor. Müteahhitler içinse fiyatta rekabet avantajı ve ürün ile hizmette çeşitlilik olanağı sunuyor.

2018'in nisan ayında, Çetin Karataş ile JestiniYap.com'un da kurucularından olan Kerem Tarhan tarafından hayata geçirilen YapıRadar.com, şu anda 30 kişilik ekiple faaliyet gösteriyor. Yazılımı kendi bünyesinde geliştiren platformun geliştirme süreci ise hala devam ediyor. Platformda şu anda 8 bin 200'den fazla güncel proje bulunuyor. 

YapıRadar.com, kendi geliştirdiği CRM modülü ile tedarikçi firmaların satış süreçlerinin profesyonelleşmesine yardımcı oluyor. Platforma ilerleyen dönemde yapay zekanın entegre edileceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.