Yandex’in akıllı asistanı Türkiye'de kullanıma sunuldu

Yapay zeka destekli akıllı asistanı ile ilgili bir haberler karşımıza çıkan Yandex, "Alisa" isimli akıllı asistanını Türkiye'de kullanıma sundu.
Yandex’in akıllı asistanı Türkiye'de kullanıma sunuldu

Geçtiğimiz Mayıs ayında Yandex'in harita servislerini firmaların kullanımına açtığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yapay zeka destekli akıllı asistanı ile ilgili bir haberler karşımıza çıkan Yandex, "Alisa" isimli akıllı asistanını Türkiye'de kullanıma sundu.

Pek çok yeteneğe sahip olan Alisa, yol ve trafik durumu, adres ve mekân bilgisi söylemenin ya da rota oluşturmanın yanı sıra, hava durumu ve tarih bilgisi de verebiliyor. Rusçadan sonra ilk kez Türkçe için destek verecek olan Alisa'ya her türlü soruyu sormak ve sohbet etmek de mümkün.

Kısacası Yandex Navigasyon'un Akıllı Asistanı olan Alisa, Rusya’dan sonra ilk kez Türkiye’de kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Kullanıcılar Yandex Navigasyon’u açıp "Alisa" diye seslenerek veya harita üzerinde yer alan mikrofon ikonuna tıklayarak, akıllı asistan Alisa'ya kolayca ulaşabiliyor. 

Alisa, en yakın kahveciden nöbetçi eczaneye, trafik yoğunluğundan en kestirme yola kadar trafikle ilgili farklı ihtiyaçlara yanıt verebiliyor. Alisa'nın yetenekleri arasında yer arama, rota oluşturma, trafik yoğunluğunu öğrenme, konum bilgisi gibi navigasyon ve harita bilgilerinin yanı sıra hava durumu, tarih gibi güncel kısa bilgiler de yer alıyor.

Yandex’in Akıllı Asistan Alisa için yaptığı yatırımda Türkiye’ye öncelik vermesinin bu pazara verdiği değerin bir başka önemli örneği olduğunun altını çizen Yandex Türkiye Ülke Müdürü Onur Karahayıt, ayda 4,5 milyon kullanıcının Yandex Navigasyon’u kullandığını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.