Wellness trendi ile yemek siparişi verme alışkanlığı da değişebilir

Gündelik hayatın akışına ayak uydurmak için hızlı ve uygun çözümlerin kullanılması birçok yerde olduğu gibi yemek siparişlerinde de karşımıza çıkıyor.
Wellness trendi ile yemek siparişi verme alışkanlığı da değişebilir

Gündelik hayatın akışına ayak uydurmak için hızlı ve uygun çözümlerin kullanılması birçok yerde olduğu gibi yemek siparişlerinde de karşımıza çıkıyor. Online yemek siparişinin her geçen sene artması, pazara farklı şirketlerin girmesi, farklı opsiyonların sunulması gibi nedenler online yemek siparişi pazarının büyüyeceğine işaret ederken yapılan bazı araştırmalarda 2030'a kadar evde pişirilen yemeklerin siparişlere göre daha çok olacağına dair öngörüler de bulunmuyor.

Sadece ABD'de değil farklı ülkelerde de operasyonları bulunan GrubHub, Postmates Inc., DoorDash Inc. ve Uber Eats şu anda online sipariş pazarının %95'ini oluşturuyor. Bununla birlikte GrubHub en son yaptığı açıklamada geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık 20 milyon $'lık düşüşle 1 milyon $ net gelir açıklarken yatırımcılar müşterilerin rekabet, farklı opsiyonlar, restoran kapsaması gibi nedenlerden dolayı GrubHub'ı tercih etmediğini düşünmekte. Postmates ve DoorDash'inse pazarın yarısını oluşturmalarına karşılık kar etmemesi, Uber Eats'in ana şirketinin negatif finansal açıklamalarından etkilenmesi gelecekte online yemek teslimatının değişebileceğine dair işaretlerden. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.