Tüketiciler açık bankacılığın sunduğu özelliklere nasıl bakıyor?

Açık bankacılık finans dünyasının geleceği olarak görülse de bankaların ve tüketicilerin açık bankacılığa adapte olmaları oldukça uzun sürüyor. 
Tüketiciler açık bankacılığın sunduğu özelliklere nasıl bakıyor?

Geçtiğimiz Ağustos ayında Finans dünyası açık bankacılığa nasıl baktığını sizlere aktarmıştık. Bu yazımızda ise tüketicilerin açık bankacılığın sunduğu özelliklere olan yaklaşımlarına yakından bakacağız. Açık bankacılık finans dünyasının geleceği olarak görülse de bankaların ve tüketicilerin açık bankacılığa adapte olmaları oldukça uzun sürüyor. 

Bu durumu değiştirmek isteyen bankalar ve fintechler ise süreci hızlandırmak adına çeşitli yenilikler ve özellikler sunuyor. Fakat sunulan özelliklere rağmen tüketiciler açık bankacılık özelinde halen isteksiz. Yapılan bir araştırmaya göre tüketicilerin sadece yüzde 6'sı sunulan bir özellik için bankasını değiştirmeye hazır. Kısacası tüketicilerin yüzde 94'ü sunulan hiçbir özellik için bankasını değiştirmeye sıcak bakmıyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.