Deserve girişimi Goldman Sachs liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı

Deserve, Goldman Sachs'ın liderliğinde gerçekleşen C serisi yatırım turunda toplamda 50 milyon dolar yatırım aldı.
Deserve girişimi Goldman Sachs liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı

İşletmeler ve gençler için bulut tabanlı bir kredi kartı platformu olarak hizmet sunan Deserve girişimi, yatırım aldığını duyurdu. Deserve, Goldman Sachs'ın liderliğinde gerçekleşen C serisi yatırım turunda toplamda 50 milyon dolar yatırım aldı.

Goldman Sachs'ın liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Deserve'ün halihazırda yatırımcısı konumunda bulunan Sallie Mae, Accel, Aspect Ventures, Pelion Venture Partners ve Mission Holdings gibi önemli firmalar da katıldı. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu yatırım Deserve'ün “Card as a Service” (CaaS) platformunun geliştirilmesi için kullanılacak. 

Geliştirilecek olan CaaS platformunun işletmelerin kendi müşterileri için özel kredi kartı ürünleri geliştirmelerine olanak tanıması hedefleniyor. 2013 yılında SelfScore markası ile hizmet vermeye başlayan Deserve, ilk etapta geleneksel kredi kartlarını alamayan uluslararası öğrencilere ulaşmayı hedefliyordu.

Deserve'ün kredi kartları ile ilgili durumları belirlemek için makine öğrenimi teknolojisinden yararlandığını da ekleyelim. Bugüne kadar 100 bini aşkın müşteri tarafından kullanılan Deserve, 2018 yılında da yatırım almıştı. Paylaşılan bilgilere göre henüz kârlı bir şirket olmayan Deserve'ün aldığı toplam yatırım ise 100 milyon dolar seviyesine ulaştı. 

Şu an için 60 kişilik bir ekibe sahip olan Deserve, önümüzdeki 6 ay içinde ekibini büyütmeyi de hedefliyor. Şirketin değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Konu ile ilgili bir açıklama da paylaşan Deserve kurucu ortağı ve CEO'su Kalpesh Kapadia, söz konusu yatırım turunun Deserve'ü kârlılığa ulaştırabileceğini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.